logo

Görsel Aramayı Entegre Eden Şirketler Yüzde 30 Daha Fazla Kazanacak

Türkiye’deki 5 binin üzerinde kullanıcının görüşlerinin yer aldığı GLAMI Fashion (Re)search’e göre, moda alışverişini internet üzerinde yapan kullanıcılar, alışveriş deneyimi sırasında görsel aramayı talep ediyor. Katılımcıların yüzde 67’sinden fazlası görsel aramanın en önemli deneyimlerden biri olduğunu düşünüyor.

Dijitale doğan Z kuşağı ve Y kuşağı, sosyal medyada ya da vitrinlerde gördükleri ürünlerin görsellerini alışveriş yolculuklarının bir parçası haline getirmek istiyor. Yapılan bir başka araştırma, dijitale doğan kuşağın yüzde 62’si için görsel aramanın çok önemli olduğunu gösteriyor. ABD’de yapılan diğer bir araştırmada, internet kullanıcılarının yüzde 54’ü, internet üzerinden alışveriş deneyimlerinde en heyecan verici özelliğin görsel ile arama olduğunu belirtiyor.

Görsel aramayı entegre eden şirketler %30 daha fazla kazanacak

Türkiye’nin Avrupa’nın en fazla görsel ile arama yapan ülkelerinden biri olduğuna değinen GLAMI Türkiye İletişim ve Marka Müdürü Melike Huska “Görsel ağırlıklı sosyal medya araçlarının çoğalması ile birlikte tüketiciler gördükleri ürünleri doğrudan satın almanın bir yolunu arıyor. Görsel ile istenen ürünü arama özelliği, yapay zeka altyapısıyla görseli tanımlayarak en doğru ürünlerle eşleştiriyor” dedi. Gartner’ın verilerine göre görsel ve sesli arama ile alışveriş deneyimi sunan markalar, 2021 yılına gelindiğinde dijital gelirlerini yüzde 30 daha fazla artıracak.

Görsel ile arama yapan kullanıcılar, diğer kullanıcılara kıyasla sitede 6 kat daha fazla zaman geçirirken, alışveriş yapma ihtimalleri 5 kat daha fazla gerçekleşiyor.

Türkiye’deki tüketiciler de internet üzerinde ya da fiziksel hayatta beğendikleri kıyafet, ayakkabı ya da aksesuar fotoğrafını mobil cihazlarından GLAMI.com.tr’ye tıklayarak ya da yine GLAMI’nin mobil uygulamalarından aratabilecek. Bu sayede kullanıcılar beğendikleri moda ürününün fiyatını ve alternatiflerini onlarca site ve binlerce marka içinde kolaylıkla bulabilecek.

Trendyol, Morhipo, Boyner, Mudo, Beymen, SuperStep, Koton gibi markaların giyim, ayakkabı ve aksesuar ürünlerine tek bir platform üzerinde buluşturan GLAMI uygulamasını indirmek için App Store (apps.apple.com/tr/app/glami/id1048038079?l=tr) ve Google Play (play.google.com/store/apps/details?id=glami.trendy&hl=tr) adreslerini kullanabilirsiniz.

www.glami.com.tr

Etiketler: » »
Share
1580 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+10 = ?