logo

GTD ve Milliyet Favori Lezzetler İşbirliği Yapıyor

Türk mutfak kültürünü, tarihi ve zengin lezzet mirasını dünyaya tanıtmak amacıyla kurulan ilk dernek konumundaki GTD (Gastronomi Turizmi Derneği), hem yurt dışındaki ülkelerde hem de ülke içinde artan faaliyetlerini daha iyi duyurmak amacıyla Milliyet Favori Lezzetler Gazetesi ile işbirliği gerçekleştirdi.

GTD ve Milliyet Favori Lezzetler Gazetesi arasında gerçekleştirilen işbirliği ile ilgili 19 Aralık Çarşamba günü Emirgan Marakech’de düzenlenen kahvaltılı toplantıya gazetenin gurme, şef ve yazarları ile GTD’nin üyelerinden oluşan geniş bir katılım oldu.

Milliyet Favori Lezzetler Gazetesi ile gerçekleştirilen bu işbirliği anlaşması kapsamında GTD’nin hem artan faaliyetlerini hem de her alanda aktif çalışan üyelerini basında daha da ön plana çıkartılması ve özel avantajlar sağlanması hedefleniyor.

Toplantıda bir konuşma yapan GTD Başkanı Gürkan Boztepe, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tarım ve Ormancılık Bakanlığı ve TÜRSAB başta olmak üzere hem devletler hem de benzer gastronomi ve turizm örgütleri düzeyinde dış ilişkilerde etkili ve aktif bir rol oynadıklarına dikkat çekti. Başkan Boztepe, GTD’nin 2019 yılında 10 ülkeyi kapsayan küresel ölçekteki tanıtım projeleri için de hazırlıklarının sürdüğünü belirtti. Gastronomi TIR’ı, Gastronomi Köyü, Dünya Yoğurt Konferansı ve Türk ve dünya mutfakları ve servis eğitimleri, lokanta ve mutfaklara ulusal ölçekte kalite standartları getirilmesi ve gizli müşteri denetim ve belgeleme gibi çalışmaların da gelecek yılından başından itibaren hayata geçireceğini söyledi.

GTD Başkanı Boztepe, gastronomi turizmi alanında Türkiye’ye katma değer sağlamasını amaçladıkları projelerin daha da etkili duyurulması için Milliyet Favori Lezzetler gibi daha pek çok yerel ve uluslararası medya yayın ve yayım organları ile görüşmelerinin sürdüğünü dile getirdi. Ayrıca tüm mecralara eşit mesafede olduklarını ancak işbirlikleri ağını da genişletmeye de özel bir önem verdiklerini vurgulayarak gerçekleştirdikleri işbirliği için Milliyet Favori Lezzetler Gazetesi yönetimi adına Tuncay Tapar’a teşekkür etti.

Etiketler: »
Share
3367 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+7 = ?