logo

GTD’nin 2019’a Merhaba Gecesi Gastronomi Profesyonellerini Buluşturdu

GTD tarafından Elit World İstanbul’da 18 Ocak 2019 tarihinde gerçekleştirilen 2019’a Merhaba Gastronomi Yılı Gecesi’ne farklı kent ve yörelerden konuklar katıldı.  Geceye katılım oldukça yoğundu. TATLAR ve KOKULAR temalı gece, aşçısından akademisyenine, tadımcısından gurmesine, işletmecisinden profesyonel yöneticisine, yazarından gazetecisine gastronomi turizmine gönül vermiş ve değer katmış hemen herkesi kucakladı. Gece, geçmiş yılın yorgunluğunu bir parça da olsa unutturmak, gelecek yıl için moral verip dostlukları pekiştirmek amacıyla özel olarak tasarlandı.

GTD, Gastronomi Profesyonelleri Buluşturdu

GTD Başkanı Gürkan Boztepe, Gastronomi turizmini hem Türkiye’de hem de ülke sınırları dışında tanıtmak amacıyla en yaygın temsilci ağına sahip olduklarına dikkat çekti.  Boztepe, 2019’da hedeflerinin daha da yükseldiğini dile getirdi. Boztepe, gerek TÜRSAB gerekse Kültür ve Turizm Bakanlığı düzeyindeki ilişki ve işbirliklerinin giderek ülke sınırlarını aşan, devletler düzeyinde resmi anlaşmalar yapan tek sivil organizasyon konumuna geldiklerini belirtti ve “Bu hedeflere ulaşmak için bize ve sektöre gönül vermiş herkesi GTD olarak kucaklamak istedik. Çünkü hedeflerimize, güçlerimizi konsolide ederek ulaşabileceğimizin farkına varacağımız bir 2019 var önümüzde” dedi.

“Gastronomi Turizmine Değer Katanlar” Plaketlerini Aldı

Renkli ve hoş sürprizleri ile de hatırlarda yer edecek gecede, “Gastronomi Turizmine Değer Katanlar” da unutulmadı. Her birine katkılarından dolayı tek tek teşekkür edildi. Teşekkür plaketi sunulan isimler şöyle:  Cüneyt Asan – Günaydın Et, Mehmet Yalçınkaya, Tamer Köseoğlu – DEN DEN YATÇILIK, Sedat Bornovalı – İstanbul Rehberler Odası, Ebru Nurluoğlu – AİP Vakfı, Tansu Demir – Garibaldi, İstanbul Valiliği, İ.B.B. Turizm Müdürlüğü, Yalçın Manav – TAŞFED, Osman Ayık – TÜROFED, Elite World Hotels, Nuri Develi – Develi Et, İhsan Koçulu, Dilek Koç – Where Dergisi, Firuz Bağlıkaya – TÜRSAB, Bülent Akarcalı, Mehmet Ersoy – Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dr. Mustafa Aydın, Nadir Güllü – Karaköy Güllüoğlu, Cem Kınay, Erkan Ataman – Ciner Holding, Bedriye Berber Engin – Özel Ödül

Gecede “Kokuların tatlar üzerindeki etkileri” Anlatıldı

Sektöre emek ve değer katan seçkin konukları ve GTD üyeleri için özel olarak tasarlanan yeni yıl yemeğinin tematik kısmında “Kokuların tatlar üzerindeki etkileri” anlatıldı. Kış aylarını hafızamızda en iyi canlandıran Tarçın, Karanfil, Defne, Vanilya, Kişniş gibi baharat kokularıyla birlikte, Selçuklu ve Osmanlı kültüründe Saray’da pişirilen yemeklerdeki kokulardan Saray kadınlarının ve padişahların tercih ettiği kokular ve anlamları hakkında bilgiler verildi. Kişiye özel koku seçiminin püf noktalarından yılbaşında parfüm hediye almanın inceliklerine kadar uzanan uygulamalar gerçekleştirildi.

Bilgi için.

www.gastronomiturizmidernegi.com.tr 

Etiketler: »
Share
3328 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+2 = ?