logo

01 Şubat 2018

Gündüz Yönetici, Akşam Solist

Burcu Kısakürek 2011 senesinden beri Unison Turkey Travel & Events firmasında hem kurucu ortak hem de yönetici olarak çalışıyor. Uzun yıllar turizme emek vermiş olsa da profesyonel olarak icra ettiği bir mesleği daha var. Şarkı yazıyor, şarkı söylüyor, albümler yapıyor, akşamları orkestrasıyla birlikte çeşitli etkinliklerde ve mekanlarda sahne alıyor.

Burcu Kısakürek hem alaylı hem mektepli

18 senedir turizm sektöründe tam zamanlı çalışmakta olan Burcu Kısakürek hem alaylı hem mektepli. Turizm işletmeciliği eğitimini de Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamlamış. Unison Turkey markasıyla incoming, Unison Turizm markasıyla Kurumsal Seyahat, U-MICE markasıyla etkinlik hizmetleri veriyorlar. Ayrıca biletbizden.com web sitesi üzerinden uluslararası spor karşılaşmaları ve konserler online bilet satıyorlar.

Burcu Kısakürek, profesyonel mesleğinin dışında aynı zamanda bir müzik kariyerini de beraberinde götürüyor. 2009 senesinden beri Ladies & Gentleman Istanbul ve A Few Ladies gruplarında Broadway müzikallerinden parçalar seslendirirken, 2015 senesinde kendi müzik eserlerini piyasaya sunmaya karar vermiş. Burcu’nun Ekim 2015’te yayınlanan Sen Giderken tekli çalışması ile birlikte solist olarak sahne hayatı da başlamış. Nisan 2016’da kendi söz ve bestelerini yaptığı 9 parçadan oluşan Cesaret albümünü de GTR Müzik etiketiyle yayınlayan Kısakürek, 2 senedir bir çok mekanda ve etkinlikte orkestrasıyla sahne alıyor. Son sahne projesi, Burcu Kısakürek Disco Project, geçmişten günümüze disko parçalardan oluşan repertuarıyla sahnelere daha eğlenceli bir tarz getiriyor.

“İnsanın sevdiği mesleği tutkuyla yapması çok değerli”

Burcu Kısakürek konuyla ilgili olarak şöyle diyor: “İnsanın sevdiği mesleği tutkuyla yapması çok değerli. Ben 18 yıldır turizm sektöründe mesleğimi aşkla yaptım ve yapıyorum. Ama müzik benim için her zaman gündemde olmuştu ve artık hayatımda daha büyük yer kaplaması için vakit gelmişti. Şartlar, imkanlar, vs her zaman bahane. Çizdiğin yolda yürümek için hiç bir zaman geç değil. Bana “yorulmuyor musun?” diye soruyorlar ama insan sevdiği şeyi yaparken yorulmaktan ziyade daha da enerji doluyor”.

Burcu Kısakürek yaz mevsiminin başında çıkartmayı planladığı teklisi için çalışmalara başladı. Aynı zamanda Unison ve sahne çalışmaları da devam ediyor.

 

Etiketler: »
Share
5142 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+3 = ?