logo

Halkbank, Cacanska Banka’nın Yüzde 76,76’sını Satın Aldı

mh_halkbank_ali_fuat_taskesenlioglu

Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu

Halkbank, Sırbistan´da bankacılık faaliyetinde bulunan Cacanska Banka’nın yüzde 76,76’sının satın alınması ile ilgili olarak hisse alım sözleşmesi imzalandı. Sırbistan’ın belirli bölgelerinde şubeleri bulunan Cacanska Banka, 11 ildeki 23 şubesi ve toplam 390 personeli ile faaliyet gösteriyor. Hisselerinin Halkbank’a devredilmesiyle birlikte bir reorganizasyon sürecine girecek olan bankanın başta Belgrad olmak üzere ülke genelindeki şube ağının genişletilmesi hedefleniyor.

Cacanska Banka’nın satın alım kararının Halkbank’ın bölgesel büyüme stratejisi çerçevesinde atılan bir adım olduğunu belirten Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu “Bu satın almanın Sırbistan’daki Türk yatırımlarının artmasına ve piyasanın büyümesine katkıda bulunacağına inanıyor, Halkbank olarak Türkiye ile Sırbistan arasında bir köprü görevi üstlenmeyi hedefliyoruz. Bu sayede Sırbistan ekonomisine katkıda bulunacak, reel sektöre verdiğimiz desteği Sırbistan’da da sürdüreceğiz. Ayrıca bireysel bankacılık alanında da farklı segmentlere farklı ürün çözümleri sunmayı planlıyoruz. Böylece “Halkbank” markasını ve hizmet anlayışımızı Sırbistan’a taşıyarak müşteri sayısını artırmayı hedefliyoruz. Cacanska Banka’nın Bankamızın karlılığına ve büyüme hedeflerine de katkıda bulunacağına inanıyoruz” dedi.

Halkbank, müşteri memnuniyeti odaklı yaklaşımını Sırbistan’a taşıyacak

Faaliyetlerini yüksek müşteri memnuniyeti hedefiyle sürdüren Halkbank, devrin tamamlanmasıyla birlikte reorganizasyon sürecinden geçecek Cacanksa Banka’nın da bankacılık hizmetlerinin önemini vurgulayan ve müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutan bir kimlik kazanmasını hedefliyor. Bu kapsamda müşterilerine özel çözümler sunacaklarını belirten Taşkesenlioğlu “Her alanda müşterimizin ihtiyaç duydukları desteği sağlayarak Bankamızın Cacanska Banka’yı satın almasının hizmet kalitesinde yarattığı farkın hissedilmesini sağlayacağız” dedi.

Etiketler: » »
Share
2657 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+2 = ?