logo

Haydar Ekinek 30. Sanat Yılını Şişli Kent Kültür Merkezi’nde Kutluyor

mh_sergi_haydar_ekinek

Ressam Haydar Ekinek 30.sanat yılını 15 – 25 Ocak 2016 tarihleri arasında Şişli Kent Kültür Merkezi’nde bir sergiyle taçlandırıyor.

Küratörlüğünü Esma Bayraktar’ın üstlendiği sergi sanatçı ve sanatseverlerin yanısıra siyaset ve iş dünyasını da buluşturdu.

Sergide resimlerini yaparken fırçayla birlikte çiviyi de tuval üzerinde kullanan sanatçının 20 tablosu yer alıyor.

Eserlerin özgünlüğü kadar serginin açılışı da oldukça özgündü. Sergi salonunda toplanan davetliler açılıştan önce üstleri bezlerle örtülü tablolarla karşılaştılar. Meraklı bir bekleyişin ardından Küratör Esma Bayraktar’ın barış ve sanat vurgulu açılış konuşması gerçekleşti. Doç. Dr. Mehmet Çelik’in sanatı ve sanatçıyı destekleyen konuşmasının ardından sanatçı Haydar Ekinek sanat anlayışını ve özgün çalışma tarzını ifade etti. Eserlerini çalışırken yaşamın her noktasını göz önüne aldığını vurgulayan Ekinek “çiviyle başladım çiviyle devam ediyorum. Çivi savaşta değil sanatta kullanılmalıdır” dedi. Ardından ışıklar karardı ve sergi salonuna kurulu dev perdede Sinemacı ve Film Yönetmeni Orhan Cesur’un çekip hazırladığı sanat içinde sanat algısı yaratan çalışması izlendi. 5 dakikalık bu konsept film çalışmasında Cesur, Haydar Ekinek’in eserleri ve sanat felsefesini kendi yorumuyla harmanlayarak dinamik ve renkli bir sunum gerçekleştirdi. Konuklar tarafından büyük ilgi gören film bittiğinde tabloların üzerindeki örtüler kaldırıldı ve eserler sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Etiketler: » » »
Share
4131 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+2 = ?