logo

Hepsiburada.com’da Qradar Çözümüyle Verimlilik Artacak

mh_hepiburada_com_qradar

Hepsiburada.com Sistem ve Ağ Müdürü Deniz Aksu, Platin Bilişim Genel Müdürü Ayhan Bamyacı

Online ticarette işlem hacmi her geçen gün fazlalaşırken, rekabetin dozu da artıyor. İş sürekliliğinin her şey demek olduğu bu dinamik ortamda yenilikçi çözümleri kullanan firmalarsa bir adım öne geçmeyi başarıyor. Türkiye’de 30 ana kategori altında 600 bin adedi bulan ürün çeşitliliğiyle Türk insanını e-ticaretle buluşturan hepsiburada.comda bu yenilikçi çözümleri tercih eden firmalardan birisi. 7 milyon üyeye sahip olan Hepsiburada.com, çok iş sürekliliği ve loglama altyapısında Platin Bilişim tarafından sunulan IBM Qradar çözümünden faydalanmaya başladı.

Platin Bilişim Tarafından Sağlanan IBM QRadar ile Zamandan Tasarruf Edin!

Hepsiburada.com Sistem ve Ağ Müdürü Deniz Aksu, Platin Bilişim’le olan işbirliklerinin uzun yıllar öncesine dayandığına dikkat çekiyor. Aksu, 2007 yılından bu yana devam eden çalışmalarda ilk olarak yedekleme çözümünü Platin Bilişim’den aldıklarını ifade ederken, zaman içinde farklı alanlarda da çeşitli projeler gerçekleştirdiklerini sözlerine ekliyor. Son olarak loglama çözümünde Platin Bilişim tarafından sağlanan IBM QRadar çözümünü kullanmaya başladıklarını belirten Aksu, daha önce bu iş için kullandıkları çözümün kendi kapasitelerini karşılama noktasında yetersiz kaldığını vurguluyor. Aksu “Doğru seçim yaptığımız, Qradar’ı kullanmaya başladıktan bir süre sonra kendini gösterdi. Qradar sürekli gelişirken diğer alternatif çözümün geride kaldığını gözlemledik. Kurulum sonrası ilk olarak log yönetimiyle başladık, ardından çeşitli korelasyonları devreye almaya başladık. Bu süreç devam ediyor. Buna ilave olarak netflow datası almaya da başladık ki, bu da oldukça işimize yaradı. Eski sistemde ortalama 10 saat süren bir işlemi, Qradar’ın yetenekleri sayesinde yaklaşık 30 dakikaya indirdik. Bu sayede, o işlemle ilgilenen arkadaşlarımızı farklı konulara yönlendirebiliyoruz” dedi.

Kullanıcı Dostu Arayüzü

Ürünün faydaları noktasında Platin Bilişim Genel Müdürü Ayhan Bamyacı ise Qradar’ın kendine özgü avantajlarına dikkat çekerken “Qradar benzeri ürünler çok karmaşık olabiliyor. Arka planda çok kompleks işler söz konusu. Qradar, kullanıcının önüne bu karmaşık yapıyı kolay bir arayüzle sunmayı başarabiliyor. Kullanıcılar, Outlook’ta kural oluşturmaya benzeyen basit adımlarla kendi ihtiyaçlarına uygun yapıları kurgulayabiliyor. Ayrıca, BT çözümlerinde ürünün kendisi kadar, sonrasında sunulan destek de önemli. Platin Bilişim olarak Qradar da dahil olmak üzere sadece ürün değil, destek ve servis hizmetlerimizle müşterilerimize değer katmayı amaçlıyoruz” dedi.

Etiketler: » » » »
Share
3506 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+10 = ?