logo

Her Kadın Girişimci Olabilir

Startsub CEO’su Deniz Kuran

İş kurmak isteyen kadınların ilk aklına gelen sorulardan birisi ne kadar sermayeye ihtiyacının olacağı ve bunu nereden bulabileceğidir. Günümüzde pek çok iş modeli, girişimcilere daha kurulum aşamasında yüksek maliyetler çıkarabiliyor. Kadın girişimciler için bu maliyetleri karşılayacak birikimin olmaması ya da olsa bile herhangi bir gelir kazanmadan bu maliyetlere katlanmak büyük bir risk faktörü olarak öne çıkıyor. Bu anlamda başlangıç maliyetleri düşük, operasyonu kolay yönetilebilen ve düşük maliyetler gerektiren sürdürülebilir ve karlı iş modelleri ön plana çıkıyor. Bu modellerden en yeni ve önemlilerinden biri de “abonelik e-ticaret modeli”.

Yeni nesil e-ticaret modeli diye geçen abonelik e-ticaret modelinde kadın girişimcilerin iş kurması için hali hazırda bir üretici veya hizmet sağlayıcı olma zorunluluğu bulunmuyor. Kadın girişimciler, başka kişilerin ürettiği ürünleri veya farklı markaların ürünlerini belirli bir tema çerçevesinde toplayıp müşterilerine sunabiliyor. Örneğin, sağlıklı atıştırmalık üzerine bir kutu abonelik işi yapmak isteyen kadın girişimci, her ay farklı sağlıklı atıştırmalık markalarından farklı ürünler toplayıp müşterilerine gönderebiliyor ya da kendi el işiyle ürettiği ürünleri tüketiciyle buluşturabiliyor. Böylece üretim maliyetlerine katlanmadan, tek bir tedarikçiye bağlı kalmadan müşterilerine her ay farklı markalardan deneyimler sunabiliyor.

Her kadın girişimci olabilir!

Sundukları modelle isteyen her kadının girişimci olabileceğinin altını çizen Startsub CEO’su Deniz Kuran “Kadınların kendi işlerini kurma yoluyla güçlenmesi, ülkemizin ekonomik gelişimine büyük katkı sağlayacak. Türkiye’de şu an kadın girişimci sayısı yalnızca 110 bin. Güçlü bir ekonomik büyüme için bu rakamın katlanarak artması gerekiyor. Startsub olarak kadın girişimcilere abonelik e-ticaret işi kurmaları için gereken tüm teknik altyapıyı, internet sitesi, entegre ödeme sistemi ve sipariş/abone/ürünleri yönetebilecekleri yönetim panelini sağlıyoruz. Türkiye’de bir ilk kez olan bu anahtar teslim çözüm ve düşük başlangıç maliyeti sayesinde her kadın girişimci olabilir” dedi.

Kadın girişimcilere özel abonelik modelleri

Kadın girişimciler Startsub ile sağlıklı atıştırmalık gibi paketli gıda kutuları, roman, boyama kitabı vb. kitap kutuları, çocuklara yönelik aktivite kutuları, takı, aksesuar yapma gibi deneyim kutuları, kozmetik, sabun, aromaterapi ürünlerinin olduğu kişisel bakım kutuları, evcil hayvanlara yönelik kutu abonelik alanlarında kolaylıkla kendi işlerinin sahibi olabiliyor.

Etiketler: »
Share
1652 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+5 = ?