logo

Hilton, Afrika’ya Yapacağı Yatırımla 5 Ana Konuya Odaklanıyor

Hilton, Afrika’da seyahat ve turizmin sürdürülebilir hale getirilmesi için 1 milyon ABD Doları tutarında başlangıç yatırımı yapacağını açıkladı. Bunu gerçekleştirmek için şirket, Hilton’un Afrika’da öne çıkan beş ana konuya odaklanacak:

Gençlere Yönelik Fırsatlar: İstikrarlı bir yetenek havuzu oluşturmak ve işsizlik dahil gençlerin karşılaştığı önemli zorlukların üstesinden gelmek için eğitim ve çıraklık programlarına yatırım yapılması

Suyun Bilinçli Kullanımı ve Korunması: 2030 yılına kadar Hilton’un su tüketimini %50 oranında azaltma hedefini gerçekleştirmesine ve risk altındaki yerleşim bölgelerinde 20 çevre bazlı su projesini devreye sokmasına destek olmak üzere mevcut ortaklıkların arttırılması ve yeni işbirliği anlaşmalarının yapılması

İnsan Kaçakçılığını Önleme: Yerel toplulukların karşılaştığı toplumsal sorunları ele almak amacıyla yerel STK’larla birlikte çalışılmasının yanı sıra, insan kaçakçılığının önüne geçmek için kurslar açılması ve denetim sağlanması

Yerli Ürünlerin Tedarik Edilmesi: Yerel girişimcilerin kaliteli ve otantik ürün ve hizmetler sunmasını sağlayacak kapasiteye sahip olmaları için ortaklıklar kurulması ve bu girişimcilerin Hilton’un tedarik zincirine entegre edilmesi

Yaban Hayatını Koruma: WTTC’nin (Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi) Seyahat, Turizm ve Yasadışı Yaban Hayatı Ticareti hakkındaki Buenos Aires Deklarasyonu uyarınca, sağduyulu yaban hayatı turizminin teşvik edilmesi

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre bu önemli adım, Hilton’un sosyal etki alanındaki yatırımlarını ikiye katlama ve dünya genelindeki çevresel ayak izini yarıya indirme konusunda yakın zaman önce duyurduğu Bir Amaç için Seyahat Et – Travel with Purpose başlıklı 2030 yılı hedeflerinin belirlenmesi ardından atıldı.

Nairobi’deki Afrika Otel Yatırımları Forumu’nda konuşma yapan Hilton’un Genel Müdürü ve CEO’su Chris Nassetta “Hilton, faaliyet gösterdiğimiz tüm bölgelerde topluma ve çevreye olumlu etki yaratmayı amaçlıyor. Afrika, pek çok zorluğu ve fırsatı eşit ölçüde bünyesinde barındıran inanılmaz çeşitliliğe sahip bir kıta ve biz bu bölgede büyümeye devam ederken, sürdürülebilir seyahat ve turizmi destekleyecek şekilde büyümeye odaklanmış bulunuyoruz. Bugün, başlangıç olarak 1 milyon ABD Doları tutarında bir yatırımı taahhüt ederek çalışmalarımızı bir sonraki aşamaya geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Bu sayede; gençlere beceri kazandıracak, insan kaçakçılığının önüne geçecek, yerli girişimcileri tedarik zincirimize dahil edecek, suyun verimli kullanımını arttıracak ve sorumlu bir yaban hayatı turizmini destekleyecek girişimlere yatırım yapacağız ve bu tür girişimlerin sayısını çoğaltacağız” dedi.

Hilton’un Afrika’da faaliyet gösteren 41 oteli, 2012 yılından bu yana bulundukları yerleşim bölgelerini desteklemek ve çevresel etkilerini kontrol altına almak üzere 460 gönüllülük projesi yürüttü.

Bu projelerden örnekler ise şöyle

Başarı Pasaportu: problem çözme, ekip çalışması ve liderlik becerileri gibi yetkinlikler kazandırmaya yönelik olarak küresel ortağımız Uluslararası Gençlik Vakfı tarafından geliştirilen sosyal beceri eğitimleri. Bugüne kadar bu eğitimlerden Afrika genelinde 800 civarında genç faydalandı.

Seyşeller’deki Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) ile işbirliği: Hilton, sürdürülebilir tarım yapan yerel üreticilerden alım yapmaktadır ve ayrıca otellerin bünyesinde taze ürün tedarikine katkıda bulunan meyve-sebze bahçeleri kurulmuştur. Bu sayede, toplamda kullanılan sebzelerin %80’inden fazlası yerel olarak karşılandı.

Soap4Hope Diversey ile işbirliği içinde, ihtiyaç duyulan yerlerde sabun geri dönüşümünün başlatılması. Aşağıda belirtilen sekiz ülkede Soap4Hope projesini ilk Hilton başlatmıştır: Kenya, Namibya, Seyşeller, Kamerun, Ekvator Ginesi, Morityus, Etiyopya ve Nijerya. Bu projeye katılan 14 Hilton oteli, 2014 yılından bu yana ayda 7.000 üzerinde kalıp sabun üretmiş ve 39 tondan fazla sabunun geri dönüşümünü yaptı.

Hilton 1959 yılından beri kesintisiz olarak Afrika’da faaliyet göstermektedir ve kıta genelinde uzun vadeli sürdürülebilir ekonomik büyümeyi desteklemektedir. Hilton, büyüme planında yer alan 53 mülk ile ve Botsvana, Gana, Svaziland, Uganda, Malavi ve Ruanda gibi yeni pazarlara girerek önümüzdeki beş yıl içinde kıtadaki otel portföyünü iki katına çıkarmayı planlamaktadır.

Etiketler: »
Share
2081 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+8 = ?