logo

Hollanda Ulusal Günü “King’s Day” Hollanda Sarayı’nda Kutlandı

mh_kingsday_gorsel

Hollanda’da her yıl ulusal gün olarak kutlanan King’s Day (Kral Günü) vesilesiyle Hollanda Başkonsolosu Robert Schuddeboom ve eşi Kim Wouda, Beyoğlu’ndaki Hollanda Sarayı’nın bahçesinde seçkin konuklara bir davet verdi. Sokak eğlenceleri ve partileri ile ilgi odağı olan ve dünyanın dört bir yanından insanların akın ettiği “King’s Day” bu yıl da Hollanda ile aynı anda, Amsterdam’ı aratmayacak konseptle İstanbul’da kutlandı.

Başkonsolos Schuddeboom, Türkçe yaptığı konuşmasında Hollanda ve Türkiye arasındaki sıcak ve yakın ilişkilerin bir göstergesi olarak Hollanda ulusal gününün bu kadar yoğun ve renkli kutlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Diplomatlar için Türkiye’nin önemli bir ülke olduğuna dikkat çeken Başkonsolos İstanbulluların kendilerine çok iyi davrandığını bundan dolayı müteşekkir olduğunu söyledi. Gecen yıl düzenlenen 160 etkinlikte toplam 14 bin konuğun Başkonsoloslukta ağırlandığını belirten Schuddeboom, bu yıl hedeflerinin daha da ileriye gitmek olduğunu ifade etti. Başkonsolosun konuşmasının ardından konuklar hep birlikte Hollanda ve Türkiye milli marşlarını söylediler.

Konukların kıyafetlerinde turuncu aksesuarlar taşıdığı gecede Hollanda’nın meşhur ringa balığı, peynirleri ve içkileri ikram edildi. Aralarında iş, sanat ve sivil toplum çevrelerinden tanıdık simaların bulunduğu yaklaşık bin konuk gece boyunca Deniz Karaman’ın DJ performansı ile eğlendi. Gecenin başında Hollanda Barok orkestrası Radio Antiqua mini bir konser verirken, genç Hollandalı sokak dansçılarından oluşan “Come Correct”in gece boyunca gerçekleştirdikleri gösteriler büyük beğeni topladı.

Etiketler: » » » »
Share
2656 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+3 = ?