logo

HTC, Yeni Telefonu One A9’u Tanıttı

mh_htc_one_a9_01

HTC, yeni telefonu One A9’u 20 Ekim 2015 tarihinde tüm dünyayla aynı anda İstanbul Soho House’da düzenlediği etkinlikte tanıttı. Daha farklı ve daha iyi bir seçenek isteyenlere farklı bir akıllı telefon deneyimi yaratmak üzere üretilen cihaz, çarpıcı tasarımı ve HTC Sense özellikli Android 6.0 Marshmallow’un en yeni özellikleriyle öne çıkıyor.

Metalmorfik: Tek parça metal tasarımda yeni bir standart

HTC One ailesinin ikonik tasarımının geldiği son nokta olan cihaz, “metalmorfik” adı verilen, etrafımızdaki doğal güzelliklerden ilham alan, zengin ve çarpıcı renklerin kullanıldığı yaklaşımla tasarlandı. Bu yeni yaklaşımda, inceltilmiş kenarlar ve hassas kesimli güç düğmesi, süper ince metal çerçeve ile kusursuz şekilde bir araya gelerek telefona doğal ve hafif bir his veriyor. Karbon Gri, Gümüş, ve Bordo renklerindeki titizlikle fırçalanmış zarif çift tonlu yüzeyi ince çizgili bir desene sahip. Telefonun kenarları ise ek bir derinlik ve zenginlik kazanması için parlatılmadan önce kumlama adı verilen bir işlemden geçirildi. Son olarak, metal ve camın nefes kesen birleşimini sunan, uçtan uca 5 inçlik 2.5D Corning Gorilla Glass 4, Full HD AMOLED ekran, üzerine doğrudan güneş ışığı vurduğunda dahi muhteşem grafik ve oyun deneyimi için daha parlak, daha canlı renkler sunuyor.

Oldukça gelişmiş bir fotoğraf makinesi

En iyi fotoğraf makinesi, ihtiyacın oldugunda yanında olandır, bu yüzden akıllı telefonunun, her zaman nefes kesen çekimler yapabilmesi gerekir. Cihazın kolay ve güçlü düzenleme araçlarıyla bir araya gelen ön ve arka kameralarıyla, çarpıcı fotoğraf ve videolar sadece bir dokunuş uzaklıkta. 13MP arka kamerasında, göz alıcı netlikte görüntü alabilmek için eldeki titremeyi otomatik olarak minimize ederek titreşimleri düzelten Optik İmaj Stabilizatörü (OIS) bulunuyor. UltraPiksel ön kameraysa, geleneksel akıllı telefon kameralarına kıyasla %300 daha fazla ışık yakalamak için HTC’nin UltraPiksel sensörünü kullanarak düşük ışık altında bile en iyi selfieleri sunuyor.

Cihazda bulunan Pro modu sayesinde her seferinde mükemmel fotoğrafı yakalayabilmek için usta bir fotoğrafçı olmaya gerek yok. Ayrıca telefonda profesyonel fotoğrafçılar tarafından kullanılan ve çekim sonrası düzenlemede esneklik sağlayan RAW çekim özelliği de bulunuyor. Üstelik otomatik olarak renklere parlaklık kazandıran ve kenarları netleştiren Fotoğraf Düzenleyici’nin tek tuşla kullanılan geliştirme özelliği sayesinde sosyal medyada konuşulacak içerikler yaratmak her zamankinden çok daha kolay olacak.

Cihaz Hyperlapse düzenleme aracıyla videoları 12 kata kadar hızlandırarak önemli anları en iyi şekilde yakalayan videoları mümkün kılıyor. Çekim modlarıyla hızlandırabilirilen veya yavaş çekimde düzenlenebilen videolar için HTC Zoe de alternatif olarak bu yeni akıllı telefonda kullanıcılara sunuluyor.

Müzik artık olması gerektiği gibi

Oyunun kurallarını değiştiren ses deneyimi her zaman HTC One ailesinin odağı olmuştur. HTC, bir kez daha cihazda kulaklığa entegre edilen HTC BoomSound ve Dolby Audio surround teknolojisiyle yüksek çözünürlüklü sesi bir üst seviyeye taşıyarak kulaklıklarınızda canlı müzik deneyimini aratmayan bir ses kalitesi sunuyor. Sahip olduğu 24-bit ve 192KHz özelliği sayesinde CD kalitesinden daha iyi bir ses sunan dahili DAC, ses kalitesindeki zenginlik ve derinlikte fark yaratıyor. Diğer kulaklıkların iki katı çıkış gücüne sahip olmasını sağlayan kulaklık çıkışına özel dahili amfisi ise, müzik, video ve oyunların her ince detayını duymak için daha fazla güç ve dinamik aralık sunuyor. Yüksek çözünürlüklü ses sertifikası bulunan HTC Pro Studio Kulaklıklar da hem gürültü yalıtımı hem de gerçekten sarmalayıcı ses sağlıyor.

Yazılımda son nokta: Android 6.0 Marshmallow

Android 6.0 Marshmallow ile çalışan ilk Nexus dışı akıllı telefon olan cihaz, kutudan çıkar çıkmaz Google’ın en son yeniliklerini ve HTC Sense’in sadeliğini yansıtıyor. Google’ın yeni “Now on Tap” özelliği de, ekrandaki içerikle ilgili sezgisel olarak detaylı bilgi sağlıyor; bu sayede sadece ana ekran düğmesine basarak ekranda izlenen filmin eleştirilerine bakmak, bir blog mesajında adı geçen bir şarkıyı dinlemek ya da bir e-posta üzerinden bir restoranda rezervasyon yapmak yeni cihazda mümkün oluyor.

mh_htc_one_a9_02

Tek bir şarj ile 12 saat boyunca HD video izleyebilirsiniz

Bu kadar çok yeni özelliğe sahip olan cihaz, aynı zamanda pil ömrünü en üst düzeye çıkartmak için tamamen yeni enerji tasarruf yetenekleri ile tasarlandı. Doze özelliği, kullanılmayan zamanlarda, örneğin gece şarjdayken, pil harcayan uygulamaları otomatik olarak kapatırken, App Standby ise arka plandaki açık bir uygulamanın kullanılmadığını fark ederek tekrar ihtiyaç duyulana kadar uygulamayı otomatik olarak kapatıyor. Buna ek olarak, telefonun yeni işlemcisi, AMOLED ekran ve %75 kadar daha hızlı şarj6 için opsiyonel HTC Rapid Charger 2.0 desteği de gün boyunca pil ömrünün en üst seviyeye taşınması için geliştirildi. Ulaşılan bu yeni seviyede, tek bir şarj ile 12 saat boyunca HD video oynatılabiliniyor.

Snapdragon 617 işlemcinin gücü

Entegre X8 LTE ve 64 bit sekiz çekirdekli işlemciye sahip en yeni Qualcomm Snapdragon 617 işlemcinin bulunduğu cihaz, güçlü performans, hızlı bağlantı ve daha yüksek pil ömrü arasında mükemmel bir denge sunacak şekilde tasarlandı. Yeni nesil taşıyıcı kümeleme teknolojisi ve 4.5G desteğiyle, kesintisiz HD video, kaliteli yüksek çözünürlüklü ses ve bulut uzerinde daha fazla depolama alanı sunuyor. Cihaz ayrıca, 2TB’ye kadar genişletilebilir SD kartı desteği de sağlıyor.

Nokta matrisli retro kapağıyla hatırlatıcı notları, hava durumunu, arayan kişinin adını ve daha birçok bilgiyi, kapalıyken dahi gösteren HTC Dot View II kılıf ile birlikte kullanabilen cihaz, kılıfı hiç açmadan müzik, el feneri, radyo ve ses kayıt kullanmanızı sağlıyor.

Cihaz ve aksesuarları Kasım 2015’ten itibaren Turkiye’de satışa sunuluyor olacak. Cihazın fiyatının 2500TL’nin biraz altında olması bekleniyor.

www.htc.com

Etiketler: » » » » »
Share
2584 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+2 = ?