logo

IBM, Eğitime Destek Amacıyla Teachers TryScience Platformunu Tasarladı

IBM Türk Kurumsal Sosyal Sorumluluk Yöneticisi Ceyhun Göcenoğlu

Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) 10. yılında uluslararası programlara ve faaliyetlere katılmayı sürdürüyor. IBM ile yeni bir projeye başlayan ÖRAV, Teachers TryScience ders planlarının Türkiye’deki okulların ihtiyaç ve standartlarına göre uyarlanmasına destek oluyor. Teacher TryScience web sitesi, öğrencilerin bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanlarına ilgi duymasını sağlamak için tasarlanmış eğitim stratejileri ve kaynaklarının yanı sıra ücretsiz ve katılımcı dersler sunuyor. Sitede aynı zamanda etkin öğretim uygulamalarının tartışılması ve paylaşılması için öğretmenlere yönelik işbirliği araçları bulunuyor.

Öğretmen Akademisi Vakfı’nın eğitimcileri, Teacher Try Science (www.teacherstryscience.org) platformundaki Türkçeye çevrilen içeriklerin, ülkemize uyarlanması ve müfredatla ilişkilendirilmesi görevini üstleniyor.

Öğretmen Akademisi Vakfı Eğitim Direktörü Arzu Atasoy “Öğretmen Akademisi Vakfı olarak IBM’in öğretmenler için küresel ölçekte hayata geçirdiği Teacher TryScience projesine katkıda bulunmak bizim için onur. Platform, öğretmenlerin bilim öğretimine yönelik yeni bakış açıları kazandıracak zengin bir öğrenme ortamı. Sunulan içerikler, dünyanın farklı ülkelerinden öğretmenlerin hazırladığı, yaratıcı ve yenilikçi çalışmalar. Bizim öğretmenlerimizin de bu paylaşımlardan faydalanma fırsatı yaratılmasına katkı vermekten mutluyuz. Öğretmenlerimiz dünyada uygulanan farklı bilim öğretim uygulamalarını başka ülkelerdeki meslektaşlarıyla eş zamanlı olarak öğrencileriyle deneyimleyebilecekler. Bu platform aynı zamanda öğrencilerin bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanlarına ilgi duymasını sağlayacak projeleri tanıtacak” dedi.

IBM Türk Kurumsal Sosyal Sorumluluk Yöneticisi Ceyhun Göcenoğlu “Teacher TryScience, IBM’in yeni beceriler kazanmak veya öğrencileri için öğrenme deneyimleri hazırlamak isteyen; bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanlarında çalışan öğretmenleri daha donanımlı hale getirecek programlardan biridir” dedi.

IBM, dünya çapında eğitim alanındaki ihtiyaçları ve standartları karşılamak için Teachers TryScience platformunu tasarladı. Platform, bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanlarında eğitim veya deneyim eksikliği olabilecek öğretmenlerin becerilerini geliştirmelerini, diğer yandan öğrencilere etkin bir öğrenim deneyimi sunmalarını sağlar. Teachers TryScience, öğretmenlerin etkin eğitim uygulamalarını tartışmasını ve paylaşmasını sağlayan işbirliği araçlarını da kapsıyor.

www.orav.org.tr

Etiketler: » » » » »
Share
1758 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+9 = ?