logo

IDC Türkiye Perakende, Üretim, eTicaret Konferansı 19 Kasım’da Başlıyor

jenerik_isdunyasi

International Data Corporation (IDC), Türkiye için yeni “Perakende, Üretim ve e-Ticaret Konferansı”nı sunuyor. İstanbul’daki Wyndham Grand Levent Hotel’de 19 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirilecek bu etkinlik, sektöre özel konularda yapıcı tartışmaların hayat bulması için ideal bir platform görevi görmeyi amaçlamakta. Çok sayıda sektör uzmanının dünyadaki güncel en iyi uygulamaları paylaşmasına imkan tanıyarak modern BİT (Bilgi İletişim Teknolojileri) ve iş stratejilerini şekillendirirken kaçınılması gereken en yaygın hatalara dair bir bakış açısı sunacak.

IDC Türkiye Ülke Müdürü Nevin Çizmecioğulları “Türkiye’nin perakende ve üretim sektörlerindeki BT yatırımları, dünyadaki bu tarz yatırımları şekillendiren aynı kilit faktörlere benzer bir yapıya sahip. Gelirlerin artırılmasına, verimliliğinin genişletilmesine, mevcut müşterilerin elde tutulmasına ve pazarlamanın etkinliğinin artırılmasına bu kadar odaklanıldığı bir ortamda asıl yarış, daha rekabet başlamadan bu amaçları yerine getirebilecek en son teknoloji çözümlerini hayata geçirebilmek. Bu rekabet, belirsiz segmentler, üreticilerden gelen direkt satışlar, yeni girişimcilerden gelen ve hızla büyüyen e-ticaret satışları, global tacirler ve sosyal e-ticaret siteleri gibi her taraftan etrafımızı sarmış durumda. Sorunsuz bir müşteri deneyiminin ortaya koyulması, ileriye dönük düşünen bütün perakende organizasyonları için büyük öneme sahip ancak rekabet çok çetin. Twitter, Facebook ve her türlü blog, tüketicilere sürekli olarak yeni ürünler ve hizmetler hakkında aşırı bilgi gönderimi yaparken, sayısız kullanıcı grubu ve web yayınları nelerin alınabileceği ve en iyi fırsatların nerede bulunabileceği gibi konularda tavsiyelerde bulunuyor. Bu nedenle müşteri deneyimi sürekli olarak genişlerken, ister sıradan bir mağaza, ister bir mega alışveriş merkezi, isterse de internet üzerinden satış yapan bir organizasyon olsun bütün perakendecilerin bu deneyimi mümkün olduğunca rahat hale getirmek için yeni BT çözümlerine odaklanması gerekiyor” dedi.

Konferans programında yer alan deneyim paylaşımları, paneller, interaktif yuvarlak masa toplantıları, networking ortamı ve 1-1 toplantıların yanı sıra, IDC Manufacturing Insights, Kıdemli Araştırma Analisti Martin Kuban, “3. Platform Teknolojileri ile Daha Verimli Üretim ve Müşteri Odaklı Perakende” konulu sunumu ile konferansta yer alıyor. IDC’nin bu özel etkinlikte Türkiye’nin yerel ve global perakende oyuncularını uluslararası üreticiler ile bir araya getireceği ortamın arkasında tüm bu gelişmeler yatıyor.

Bu etkinlikteki tartışmalarda cevaplandırılmaya çalışılacak zorlu soruların bazıları ise şöyle: – Kısa vadeli sonuçlar ile ve uzun vadeli mükemmeliyeti elde etmede hangi strateji ve taktikler en çok işe yarar?

– Yarın gerçekten fark yaratabilmek için, bugün hangi kilit dönüşüm ve yenilik programlarına ihtiyaç var?

– Hangi müşteri-merkezli BİT çözümleri en iyi yatırım getirisini sağlayabilir? – Perakendeciler envanter kullanımını ve satışı nasıl optimize edebilir?

– En iyi perakende stratejilerini ortaya çıkaran teknolojileri artırabilmenin en iyi yolu nedir? – Bulut, bir “Çoklu kanal (omnichannel)” stratejisini desteklemek için gerekli olan iş olanaklarıyla BT arasındaki uyumu nasıl geliştirebilir?

IDC, sektöre özel en son teknolojilerin de ele alınacağı İstanbul’daki “Perakende, Üretim ve e-Ticaret” etkinliğinde Intel, Microsoft, Univera, Dataserv, Comparex, QlikView, Citrix, Websense, A10 Networks, İge, ITway, Check Point, Software AG, Consulta, SAP, Hybris, Simplivity, OKI, Labris, Logitech, Logsign gibi dünyanın lider tedarikçileri ve kanalları ile işbirliği yapacak.

Etiketler: » » » » »
Share
2548 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+3 = ?