logo

IFS Tanıtım Günlerinde ERP Stratejileri Tartışıldı

IFS, 17 Mayıs 2017 tarihinde The Ritz Carlton Hotel’de “IFS Endüstri Günleri: Farklı Üretim Metodları için ERP Stratejileri” etkinliği düzenledi. Etkinlikte farklı üretim tipleri ile çalışan işletmelere yönelik ERP stratejileri ve IFS Applications’ın bu alanlardaki çözümleri aktarıldı.

IFS Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergin Öztürk, IFS olarak uluslararası rekabette yer alan güçlü oyuncular yaratmak istediklerini, bu nedenle işletmelerin daha yeni iş modelleri ile verimliliklerini arttırabileceğini vurguladı. Mevcut rekabet şartlarına uyum sağlamak amacı ile şirketlerin birden çok imalat yöntemi ile çalıştıkları ve her geçen gün değişen pazar şartlarına göre süreçlerine yeni üretim modellerini ekledikleri günümüzde, şirketlerin farklı üretim metotlarına yönelik süreçleri yönetebilme konusundaki yeteneklerini geliştirmelerinin bir zorunluluk olduğunu belirten Öztürk “ERP söz konusunu olduğunda sektörü ne olursa olsun akla bir işletmedeki tüm iş süreçlerinin entegre bir şekilde çalışması geliyor. Otomotiv gibi seri imalat yapan bir işletme ile siparişe özel konfigüratif makine yapan bir işletmenin ya da proje bazlı tesis kuran bir işletmenin uygulayacağı ERP modelleri birbirinden çok farklıdır. Tekliflendirmeden planlamaya, üretimden satış sonrası servise kadar tüm süreçler seçilen iş modeline göre büyük farklılıklar gösterir. IFS Applications bu modellerin hepsi için özel çözümler sunuyor. Bunun yanında birden çok üretim modeli kullanan Mix-Mode Üretim yapan işletmelerin de hangi kombinasyonda olursa olsun IFS Applications ile tüm süreçlerini yönetmelerini sağlıyoruz” dedi.

FS Genel Müdür Yardımcısı Göksel Sanbay’ın IFS’in Varlık Yoğun, Proje Bazlı, Üretim Yoğun, Dağıtım Odaklı ve Servis Odaklı iş süreçlerine sahip dünya ve Türkiye referansları hakkında bilgi vermesi ve bu alanlardaki IFS çözümlerini aktarmasının ardından, IFS Kıdemli ERP danışmanları tarafından stoğa üretimden siparişe özel üretime, siparişe özel konfigürasyondan siparişe özel mühendisliğe ve siparişe özel montaja kadar planlama modellerine yönelik IFS Applications çözümleri örnek uygulama ve ekranlarla katılımcılarla paylaşıldı.

IFS’in Kapasite Planlama ve Çizelgeleme uygulamaları hakkında bilgi verilmesinin ardından IFS Türkiye’nin Sonlu Kapasite Planlama ve Çizelgeleme aracı CBS ile yapılan projelerden bazı örnekler verildi.

Endüstri 4.0 alanında IFS uygulamaları hakkında bilgi paylaşımında bulunan IFS Operasyonlar Koordinatörü Mete Yücel, IFS’in bulut uygulamaları, IoT Business Connector adı verilen Nesnelerin İnterneti uygulamaları hakkında bilgi verdi.

Son olarak IFS Applications 9 ile birlikte müşteriye sunulan kullanıma hazır IFS Lobby İş Zekâsı çözümü hakkında bilgi verildi. Şirketlerde uzun süreçler alan, çok yüksek yatırım maliyeti gerektiren ve pek çok firmanın ayrı bir proje olarak değerlendirdiği BI-İş Zekası projelerini ve bununla birlikte yaşanan sıkıntıları ortadan kaldıran IFS Applications 9 ile birlikte sunulan IFS Lobby İş Zekası çözümünün kullanıcı ve rol spesifik olarak kolaylıkla dizayn edilebilen ekranları, dashboardlar ve portalları ile yöneticilere sağladığı kolaylıklar anlatıldı. IFS’in IFS Lobby ile ERP alanında bir ilke imza attığı vurgulandı.

IFS Endüstri Günleri’nin üçüncü ayağı Konya’da planlanıyor.

www.ifsworld.com

Etiketler: » » » »
Share
2052 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+9 = ?