logo

IFS Türkiye Daha Çok Şirketi Dijitalleştirmeyi Hedefliyor

IFS Türkiye, 2023 yıl değerlendirmesi, 2024 hedefleri ve kurumsal iş uygulamaları sektörüne dair yeni gelişmelerin aktarıldığı basın toplantısını 13 Şubat Salı günü gerçekleştirdi.

IFS, bu yıl Türkiye’deki 20’nci yılını kutluyor. 2023’te globalde 1,2 milyar dolar ciro ve lisans bazında yüzde 33 büyüme gerçekleştiren şirketin, Türkiye’de lisans bazında büyümesi ise yüzde 44 oldu. Teknolojik yol haritasını, özellikle yapay zeka alanındaki önemli gelişmelere odaklayan şirketin 2024 yılı için hedefi ise yüzde 40 büyüme sağlamak.

“Yapay Zekayı kurumsal iş uygulamalarına entegre etmemizle fark yarattık.”

2023’te sektörde yaşanan gelişmelerin IFS’in ekosisteminin genişlemesine ve çözümlerinin daha geniş bir şirket ve bölge yelpazesine ulaşmasına katkı sağladığını söyleyen IFS Türkiye CEO’su Ergin Öztürk, “Teknolojik yol haritamız, özellikle yapay zeka alanındaki önemli gelişmelere odaklandı. Yapay zeka, farklı sektörlerde büyük bir dönüşüm yaratmış durumda. Bu teknoloji, şirketlerin operasyonel verimliliklerini artırmalarına (yüzde 28), yeni müşteri segmentlerini keşfedip yeni pazarlara yönelmelerine (yüzde 28), müşteri memnuniyetini artırmalarına (yüzde 27), müşteri sadakatini geliştirmelerine (yüzde 26) ve daha yüksek kar marjları elde etmelerine (yüzde 25) yardımcı oluyor. Bu nedenle yapay zeka, akıllı iç görüler aracılığıyla otomasyonu hızlandıran ve çalışan verimliliği ile varlıkları optimize eden stratejik odak noktamız oldu. Bu doğrultuda, IFS olarak yapay zeka kullanımıyla otomasyon, tahmin ve optimizasyon yeteneklerimizi güçlendirdik ve Falkonry AI firmasını satın alarak da kurumsal iş uygulamalarında yapay zeka şirketi olduğumuzu kanıtladık. Bu teknolojik adımlarımız ve ifs.ai’yı hayata geçirmemiz müşterilerimizin iş süreçlerini daha verimli hale getirmelerine ve rekabet avantajı elde etmelerine katkı sağladı” dedi.

Bu kapsamda IFS’in 2023 yılında globalde 1,2 milyar dolar ciro ve lisans bazında yüzde 33 büyüdüğünü söyleyen Öztürk, Türkiye’de ise lisans bazında yüzde 44 büyüme kaydettiklerini paylaştı. Bu sene de geçen seneki büyüme hızını sürdürmeyi hedeflediklerini kaydeden Öztürk, “Bu sene yüzde 40 büyümeyi ve lokal iş ortağı ağımızı daha da genişletmeyi hedefliyoruz. Yapay zeka ve makine öğrenmesi, endüstri 4.0, otonom sistemler gibi devrim yaratan teknolojileri iş uygulamalarımıza entegre ederek yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Etiketler: »
Share
222 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+2 = ?