logo

İlk Dönem FinCube Startup’ları Yatırımcılarla Buluştu

QNB Finansbank tarafından, girişimcileri ve yaratıcı projeleri desteklemek ve geleceğin fintech uygulamalarını yaratmak üzere bankacılık teknolojileri laboratuvarı olarak kurulan Fincube’un hızlandırma programına seçilen ilk dönem startup’ları yatırımcılar ile buluştu.

Şubat ayında seçilen sekiz startup, hızlandırma programı sonucunda projeleri ile 17 Haziran 2019 tarihinde QNB Finansbank Kristal Kule’de düzenlenen Demo Day’de yatırımcılarla bir araya geldi.

Fincube Hızlandırma Programı’na kabul edilen startup’lara ücretsiz ofis, mentorluk, eğitimler, iş ortaklarından özel indirimler ve hibe desteği sağlanarak işlerini hızla büyütmeleri sağlanırken, QNB Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu ve diğer üst düzey yöneticiler birer startup ile eşleşerek aktif mentorluk yaptılar. Bu şekilde sturtup’lar ile banka arasında olası işbirliklerinin en üst düzeyde takibi sağlandı.

QNB Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu “Bankacılık değişiyor. Müşterilerimizin artan beklentileri ve yeni teknolojilerin değiştirici gücü bankacılığı çok kısa zamanda bugünkünden çok farklı noktalara götürecek. QNB Finansbank olarak bu değişimde her zaman olduğu gibi öncü bankalardan biri olmak üzere yeni bir projeyi hayata geçirdik. Fincube adında farklı fikirleri test edebileceğimiz, hayata geçirebileceğimiz bir ortam oluşturduk. Fincube geleceğin bankacılık teknolojilerini, yani geleceğin bankacılığının oluşumunda rol alacak projeler ile bize çok önemli katkılar sağlayacak. Bu değişime yönelik biz bankaların geliştirebileceği çözümler olduğu gibi startup’ların da önemli bir rol oynayacağı ortada. Bu sebeple bu alanda çalışan erken aşama startup’lara destek olup işbirliği yapabileceğimiz bir hızlandırma programını hayata geçirdik. Bu çalışmaların ilk meyvelerini de aldık. Bu kapsamda programımıza seçilen startup’lara 7/24 kullanabilecekleri ofis alanı, hem girişimcilik ekosisteminden hem de banka içinden çok güçlü bir mentor ağı, bankanın en üst düzey yöneticilerinin bire bir ilgi ve sponsorluğu, ayrıca satış, pazarlama, hukuk, muhasebe, hibe-teşvik gibi kritik konularda uzmanlarından eğitimler verildi. Bu desteklerin tamamı ücretsiz ve hisse almadan yapıldı. İlk bir aylık deneme süresini geçen startup’lar ekip başına 5 bin dolar hibe desteği ile yerli ve global 41 iş ortağı tarafından sunulan özel indirimlerden yararlandı. Fincube Hızlandırma Programı’nda dört ay bizimle beraber yoğun olarak çalışan sekiz önemli startup yatırımcı karşısına çıkmaya hazır hale geldi” dedi.

Fincube’nin geniş iş ortağı ağı sayesinde Salesforce, Google, Amazon, IBM gibi teknoloji devlerinin, Hubspot, Zendesk, Front, Segment gibi Silikon Vadisi’nde çok yaygın kullanılan uygulamaların ve Sendloop, MobileAction, Masraff, Zeplin gibi yerli startup’ların ayrıcalıklı indirimleri sunuluyor. Bu indirimlerin toplam hacmi 400 bin TL’yi aşıyor.

Dört aylık süreçte programda yer alarak Demo Day’de sahneye çıkan startup’lar ve katettikleri gelişimler şöyle

Agrobil: Tarım sektörüne özel planlama ve tedarik platformu: Fincube iş ortaklarının desteğiyle yeni tasarımını hayata geçirdi. Üç büyük markayı ve 60’a yakın çiftçiyi platformuna dahil etti. Beta sürecinde 200 bin TL’lik siparişe aracılık etti.

AkıllıSatıcı: E-ticaret sitelerinde satış yapan firmalar için anlık veriye dayanan rapor ve akıllı öneriler sunan servis. Dijital pazarlama ve CRM araçlarını çok daha yetkin kullanarak kullanıcı sayısını 25 kat artırdı ve ciro elde eden bir yapıya geçti.

Algopoly: Elektrik sektörü için yapay zeka destekli tahminleme aracı. Müşteri sayısını ve ciroyu hızla arttırarak Türkiye’deki tahmin ettiği elektrik tüketim oranını 4 katına çıkardı.

Kassa: Sosyal çevre ile ortak harcama paylaşma ve takibini sağlayan mobil uygulama. Kullanıcı görüşmeleri ile deneyimde iyileştirmeler yaptı. Yeni iş modelini hayata geçirmek için büyük bir iş birliğine imza atarak, yatırım aldı.

NKolayOfis: KOBİ’lere yönelik bulut tabanlı ön muhasebe ve ofis çözümleri sunan SaaS. Enpara ile işbirliği yaptı ve müşteri sayısını iki katına çıkardı. Globale açılmak için adımlar attı.

Price&me: Online alışverişte kişiye özel en uygun fiyatı bulan asistan. Fikir aşamasında girdiği programda, ürününü tamamen geliştirip tüm kullanıcılara açtı. Türkiye’nin en önde gelen melekleri tarafından 1 milyon TL yatırım aldı.

Stokbankası: Hızlı tüketim sektöründeki perakendeci ile tedarikçi arasındaki ticareti dijital ortama taşıyan bulut yazılımı. Fincube iş ortağının desteğiyle ekibini genişletti, teknolojik altyapıyı daha güçlü hale getirdi ve ciroyu yüzde 50 artırdı.

Zebrapos: Abonelik ile tekrarlı tahsilat yapısı sunan SaaS. Cirosunu artırdı ve en büyük kurumsal müşterisini edindi ve ilk global müşterisini kazandı.

Etiketler: » » »
Share
3332 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+6 = ?