logo

Index Grup, Global Pazarı Hedefliyor

Index Grup Şirketleri İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Atilla Kayalıoğlu

30 yıla yakın bir süredir Türk Bilişim Sektörü’nde “Geleceğin teknoloji dağıtım grubu” vizyonuyla hareket eden ve halen 200’den fazla dünya teknoloji devinin distribütörlüğünü yapan Index Grup Şirketleri’nin İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Atilla Kayalıoğlu, 2017 sona ererken Bilişim Sektörü’nün ve Index Grup’un 2017 yılını değerlendirdi.

Doğru politikalarla büyüme potansiyeli rahatlıkla hayata geçirilebilir”

Bilişim Sektörü’nün 2017 yılını değerlendiren Index Grup Şirketleri İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Atilla Kayalıoğlu, Türkiye’de bilgi teknolojileri pazarının hala donanım ağırlıklı olmasına rağmen son yıllarda istenen düzeyde ilerlemediğini ifade etti. Kayalıoğlu “Türkiye’de bilgi teknolojileri pazarı önceki yıllarda olduğu gibi hızlı büyümüyor. Toplam pazarın neredeyse yarısı tüketici ürün grubundan oluşuyor. Yazılım ve hizmet grupları toplam pazardan yaklaşık yüzde 35-40 seviyesinde pay alıyor. Bu oranın katma değer üretimi ve sektörün sağlıklı bir yapıya kavuşması açısından daha yukarılara çıkmasını arzu ediyoruz. Bilgisayar tarafında, yeni kullanıcı alımlarıyla erişilen yüksek adetler artık yerini yenileme alımlarına bırakmaya doğru gidiyor. GFK verileri maalesef 2017 yılında da notebook pazarında hala adet bazlı düşüş göstermeye devam ediyor. Artık bilgisayardan akıllı telefona kayan ciddi bir kullanıcı segmenti var. Tüm bunlara rağmen karamsar olmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Büyümek için hala yolumuz var. Ülkemizde hala her iki haneden birinde bilgisayar bulunmuyor ve her iki kişiden birinin son bir yılda hiç bilgisayar kullanmadığı aktarılıyor. Doğru politikalarla ülkemizdeki bu potansiyel rahatlıkla harekete geçirilebilir” dedi.

Orta Asya’daki tecrübelerimizi arttırarak 2023 hedefimize ilerliyoruz”

Index Grup Şirketleri İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Atilla Kayalıoğlu, 2017 itibariyle 2023 vizyonlarına uygun adımlarla ilerlediklerini vurguladı. 2018 yılında da büyüme beklentileri olduğunu ifade eden Kayalıoğlu “Her yıl hedeflediğimiz 2023 vizyonumuza daha fazla yaklaşıyoruz. Hâlihazırdaki işlerimizin yanı sıra portföyümüze grup şirketlerimizden Artım Bilişim’le birlikte bulut bilişim çözümleri, büyük veri çözümleri ve nesnelerin interneti gibi alanları ekliyoruz. Böylece katma değerli bu ürünlerimizi yurtdışında başta Azerbaycan olmak üzere Özbekistan, Türkmenistan, Gürcistan, Ermenistan, Kırgızistan ve Tacikistan’daki kurumsal müşterilerimize ulaştırarak Orta Asya’daki tecrübelerimizi arttırmayı amaçlıyoruz” dedi. Aynı zamanda 2023’te teknoloji kulvarında Avrupa’nın en büyük beş teknoloji distribütöründen biri olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini ifade eden Kayalıoğlu “İş ortaklarımız ile son kullanıcılarımıza kaliteli hizmet ve yenilikçi çözümler sunarak önümüzdeki yıllarda da kârlılığımızı koruyup satışlarımızı arttırarak yükselişimizi sürdüreceğiz” dedi.

Sektördeki gelişmeleri rakiplerimizden önce keşfederek büyüyoruz”

Telekom mobil ürünler pazarının toplam Türkiye tüketici teknolojisi pazarının yüzde 40’ını oluşturarak her geçen gün büyümeye devam ettiğine de değinen Kayalıoğlu “2017 yılında ürün fiyatlarının kur artışına bağlı olarak yükselmesi ile toplam pazarın bir önceki yıla oranla adet bazında yüzde 4-5 büyüyeceğini, ciro (USD) bazında küçülmeden kapanacağını öngörüyoruz” dedi. Pazardaki iniş çıkışlara ve Datagate AŞ’nin mobil ürünler pazarında küçük bir daralma yaşanmasına rağmen elde ettiği olumlu sonuçları da değerlendiren Kayalıoğlu “Bu sonuçlar, elbette bizim için olduğu kadar yatırımcılarımız ve paydaşlarımız için de memnuniyet vericidir” dedi.

Index Grup olarak Telekom Sektörü’ndeki potansiyeli rekabetten önce keşfettiklerini belirten Kayalıoğlu “Sektördeki gelişmeleri öngören stratejik adımlarımız sayesinde ‘Karlı, verimli ve büyüyen Index Grup’ mottomuza bağlılığımızı sürdüreceğiz. Bu bakış açısıyla, zor geçeceğini öngördüğümüz önümüzdeki yıllarda da başarılı bir gelecek bizi bekliyor” dedi.

www.index.com.tr

Etiketler: » » »
Share
2158 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+7 = ?