logo

İngiliz Ticaret Heyeti, Borsa İstanbul’u Ziyaret Etti

mh_ingiliz_ticaret_heyeti

Türkiye’de İngiliz Ticaret Odası’nın ev sahipliği yaptığı, Birleşik Krallık’tan Coventry & Warwickshire Ticaret Odası’ndan 20 kişilik bir iş adamları heyeti Borsa İstanbul’u ziyaret etti. Borsanın sabah gongunu birlikte çaldılar. Heyet, Gong Töreninin ardından Borsa İstanbul yetkililerinden Türkiye’deki iş dünyası ve yatırım imkanları ile ilgili bilgi aldı.

Heyetteki iş insanları, Start Up şirketlerden halka açık şirketlere kadar geniş bir yelpazedeki şirketlere destek veren Borsa İstanbul’un hem çalışma ortamını hem de faaliyetlerini etkileyici bulduklarını ifade ettiler. Böyle bir platformun iş ortağı arayan ya da yatırım yapmayı hedefleyen şirketler için güzel bir imkan sağladığını belirttiler.

Türkiye’de İngiliz Ticaret Odası, Birleşik Krallık’taki ve Türkiye’deki şirketlere danışmanlık hizmeti sunuyor. Odanın Başkanı Chris Gaunt, sadece Ekim ayında, üç ayrı ziyarette, 50’den fazla İngiliz şirketin Oda vasıtasıyla Türkiye’deki iş dünyası ile bir araya geldiğini ve yıl sonuna kadar bu sayının giderek artacağını vurguluyor. İngiliz iş adamları da Türkiye’deki iş fırsatlarının cazip olduğunu, Türkiye’deki şirketleri iş kültürü ve etiği olarak da kendilerine daha yakın bulduklarını ifade ediyorlar. Ayrıca Türk firmaların yerel piyasa bilgisi, uygulama pratiği ile İngilizlerin üretim konusundaki yenilikçiliği, teknolojisi, tasarım ve Ar-Ge kapasitesi birleştiğinde ortaya başarılı sonuçlar çıktığını gözlemlediklerini söylüyorlar.

Etiketler: » » »
Share
2151 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+2 = ?