logo

Intel, 50. Yılını Kutluyor

Intel EMEA Tüketici Pazarlama Direktörü Klaus Obermaier ve Intel META Bölgesi Tüketici Satış Direktörü Ali Rıza Küçük

Intel, 14 Kasım 2018 tarihinde Wyndham Grand’da kuruluşunun 50. yılına özel bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Intel META Bölgesi Tüketici Satış Direktörü Ali Rıza Küçük ve Intel EMEA Tüketici Pazarlama Direktörü Klaus Obermaier katıldı. Toplantıda şirketin 50 yılına dair önemli kilometre taşları paylaşılırken, şirketin önümüzdeki dönem odaklanacağı konular ve dünya ile Türkiye PC pazarına dair en son gelişmeler de paylaşıldı.

Intel 2017’de 62,8 Milyar Dolar Gelir Elde Etti

Intel EMEA Tüketici Pazarlama Direktörü Klaus Obermaier, Intel’in global çaptaki durumunu anlatarak rakamları paylaştı. Intel’in iğne ucu kadar küçük bir alandan 200 milyon transistör sığdırabilen bir şirket haline geldiğini anlatan Obermaier, Intel’in 2017’de 62,8 milyar Dolar gelir elde ettiğini söyledi. Dünya genelinde 102 bin 700 çalışanı olan şirketin bu iş kaynağının yüzde 80’ini mühendisler oluşturuyor. 2017’de Ar-Ge için 13 milyar dolar bütçe ayrılan Intel’de yapay zekaya da önemli bir yatırım yapıldı.

Toplantıda şirketin gelecek dönemde odaklanacağı dört alan olarak otonom sürüş, 5G ağları, yapay zeka ve sanal dünyalar belirtildi.

Intel META Bölgesi Tüketici Satış Direktörü Ali Rıza Küçük, şirketin Türkiye pazarındaki durumuyla ve planlarıyla ilgili bilgi verdi. Intel’in 2018’in 3. çeyreğinde PC tarafında yüzde 16 büyüdüğünü anlatan Küçük, Türkiye’de 5 yaşın üzerinde 10 milyon civarı bilgisayarın yenilenmesi gerektiğinin, bunun da kendileri için bir fırsat olduğunu ifade etti.

Toplantının sonunda şirketin 50.yıl kutlaması adına bir pasta kesildi.

Etiketler: » »
Share
2513 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+2 = ?