logo

İnteraktif Mobil Video Reklam Kampanyası İle İzleyici Etkileşimi Artıyor

Turkcell, Engelsiz Eğitim Programı ile onbinden fazla öğrencinin hayallerini gerçekleştirmek için çalışmakla kalmıyor, aynı zamanda toplumu bilinçlendirmeyi hedefliyor. Hazırlanan duygusal reklam filmi de bu İletişim güçlendirmek için teknoloji sınıfları ve meslek atölyeleri hakkında bilgi veriyor. Bir yandan milyonlarca kişiye ulaşmak bir yandan da bir reklam filmiyle kitlelerin dikkatini yakalamak ve empati kurmalarını sağlamak için Turkcell, AdColony Aurora HD interaktif Video teknolojisi kullanarak bir mobil reklam kampanyası hayata geçirdi.

Mobil Video Ekranına Dokun Engeller Kalksın

Turkcell Hayal Ortağım ve İşaret Dilim deneyimi için hazırlanan interaktif mobil video reklam kampanyası ile izleyiciler reklam videosu sırasında ekrana dokunarak engelleri kaldırma şansı yakaladı. Böylece kullanıcıların dikkatinin gerçekten reklamda olduğunu ölçümlendi. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında kullanıcılar etkileşime geçerek empati kurmaya yönlendirildi.

AdColony Aurora HD İnteraktif Video teknolojisinin telekomünikasyon sektöründe ilk kullanımını Turkcell gerçekleştirmiş oldu. Video akışı hiç bölünmeden, kullanıcıların seçtikleri anlatım tercihine uygun olarak devam etti. Kullanıcılar videoyu ister görme engelliler için sesli betimleme, isterlerse de işitme engelliler için İşaret Dili çevirisi ile izledi. Böylece Turkcell kullanıcılara engelli bireylerin deneyiminden bir kesit sunma şansı yakaladı.

Araştırma Sonuçları Sosyal Sorumluluk Farkındalığında %15 Artış Gösteriyor

Turkcell toplumu sosyal sorumluluk ve farkındalık konusunda bilinçlendirmeyi hedeflediği bu proje ile amacına ulaştı. Nielsen ile birlikte yapılan araştırmanın sonuçlarına göre; kampanyayı deneyimleyen kullanıcıların sosyal sorumluluk konusunda farkındalıkları %15 artış gösterdi.

Engelli bireylerin yaşadıklarını anlamak yolunda, kullanıcılara bir deneyim sunan Turkcell kampanyası, etkileşimin boyutunu artırarak 2 milyon tekil kullanıcıya erişti. Standart video kampanyalarında karşılaşılanın 10 katından daha fazla, %32 etkileşim elde edildi. Video boyunca kullanıcıların etkileşime geçmesi, dikkatlerinin Turkcell reklam filminde olduğunu doğruladı. Yapılan dikkat ölçümlemesinde kullanıcılar ortalama %81 dikkat skoru yakaladı.

Etiketler: »
Share
1494 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+1 = ?