logo

İnternet Kullanıcıları “4G Nedir?” Diye Soruyor

mh_yandex_4g_gorsel

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar ve üç büyük GSM operatörünün yoğun tanıtımlarıyla son dönemde gündemi bir hayli meşgul eden 4G, Türkiye’de İnternet kullanıcılarının en çok merak ettiği konulardan biri haline geldi. Yandex tarafından yapılan analize göre 4G ile ilgili aramalar Şubat ayına kıyasla Mart’ın ilk on gününde %350 oranında arttı.

4G hakkında Türkiye’de İnternet kullanıcılarının en çok neleri merak ettiğini de açıklayan Yandex, Mart ayının başından bu yana en çok 4G’yi destekleyen telefon modellerinin arandığını ortaya ortaya koydu. En çok hangi telefonların 4G desteği olduğunu merak eden kullanıcılar, 4G teknolojisi ile ilgili detayları da İnternet üzerinden aradı.

Kullanıcılar “4G Nedir?” Diye Soruyor

Yandex’in yayınladığı arama sonuçlarına göre kullanıcılar, “4G nedir?”, “4G’nin avantajları nelerdir?” ve “4G ne zaman gelecek?” gibi aramalara sıklıkla başvurdu. Kullanıcıların 4G hakkındaki bir başka merakı konusu ise operatörlerin 4G’ye ne zaman geçeceği oldu. Yandex kullanıcıları, tek tek operatörlerin 4G’ye geçecekleri tarihi sorgulamanın yanında, operatörlerin satışa sunduğu 4G uyumlu akıllı cihazları da aradı. Bunların yanı sıra “4G baz istasyonu” ve “4G’nin zararları” ile ilgili aramalar da büyük oranda artış gösterdi.

Etiketler: »
Share
2173 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+9 = ?