logo

İş Bankası’nın POS Yazılımını Kullanan Yazarkasa Sayısı 100 Bini Geçti

mh_is_bankasi_yazar_kasa

Türkiye İş Bankası’nın POS yazılımını kullanan yazarkasa sayısı 100 bin adedi aştı. Mobil POS kullanan işyerleri için 2013 yılı Ekim ayında başlayan yasal düzenleme bu yılsonunda perakende faaliyet gösteren tüm üye işyerlerini kapsamış olacak.

Düzenlemenin bütün perakende sektörüne geçişi için 1 Temmuz, 1 Ekim ve 1 Ocak olmak üzere üç aşamalı bir geçiş süreci bulunuyor. Bu süreçte İş Bankası yaptığı kampanya ile iştiraki İşmer A.Ş.’den İş Bankası kredi kartlarını kullanarak satın alınan Ingenico marka masaüstü veya mobil ÖKC’sinde İş Bankası POS yazılımını kullanan müşterilerine, masaüstü model için 200 TL, mobil model için ise 250 TL değerinde MaxiPuan avantajı ve vade farksız 9 taksitle ödeme yapma imkânı sunuyor.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen “Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Stratejisi Planı’nda yer alan ‘POS cihazlarının yazar kasalarla uyumlaştırılması’ eylemi kapsamında yürürlüğe giren yasal düzenlemeler dolayısıyla uzun süredir gündemimizde olan yazarkasa POS uygulamasında Mayıs ayı sonu itibarıyla 100 bin adedi aşmış bulunuyoruz. İlk olarak mobil POS kullanan mükellefler için hayata geçen yakın bir zaman içinde de bütün perakende sektörünü kapsayacak yazarkasa POS hizmeti konusunda 2012 yılından bu yana oldukça yoğun çalışıyor, önemli kaynak ayırıyor ve yatırımlar yapıyoruz. Bugün piyasada mevcut POS özelliği bulunan yazarkasa modellerinin tamamında Bankamız POS yazılımı desteklenirken, POS özelliği olmayan basit veya bilgisayar bağlantılı modellerde ise bütün üreticilerle entegrasyon çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Kayıt dışı ekonomiyle mücadelede önemli bir kilometre taşı olan bu düzenlemeye işyerlerinin hızla uyum sağlayabilmesi adına, ilk günden bu yana birçok kampanya yürüttük. Bir tarafta bütün yazarkasa POS markalarını destekleyen kampanyalar yaparken, diğer tarafta yazarkasa POS üreticisi kurumlarla birebir anlaşma yaparak müşterilerimize destek verdik” dedi.

Etiketler: » »
Share
6653 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+5 = ?