logo

İtalyan Ticaret Odası’nın Yeni Yıl Gala Gecesi’nde İki Türk Şirketine Ödül

İtalyan Ticaret Odası Başkanı Livio Manzini, İtalyan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Demet Sabancı

Türkiye ve İtalya arasında ticari ve kültürel ilişkilerin gelişmesi için 130 yılı aşkın süredir faaliyetlerini sürdüren İtalyan Ticaret Odası, 14 Aralık 2018 tarihinde Pera Palace Hotel’de İtalya İstanbul Başkonsolosu Elena Sgarbi, İtalyan Ticaret Odası Başkanı Livio Manzini ve eşi Giovanna Manzini, İtalyan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Demet Sabancı’nın ev sahipliğinde gala gecesi yemeği düzenledi.

Geceye Şişecam Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Ahmet Kırman, Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, Hayat Holding İcra Kurulu Başkanı Avni Kiğılı ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Akdeniz Havzası’nda ortak ekonomik çıkarları olan, ortak tarih ve değerleri paylaşan Türkiye ve İtalya’nın bölgesel ve küresel güç birliği olması için çalışmalarını sürdüren İtalyan Ticaret Odası’nın düzenlediği gala yemeğine ayrıca Türkiye’nin Sanayi ve Ticaret Odaları’ndan üst düzey katılım gerçekleşti.

İki Türk Şirketine Ödül

Gala yemeğinde İtalya’da 2018 yılında büyük hacimde yatırım yapan iki Türk şirketine ödülleri de verildi. Şişecam Topluluğu’nun düz cam alanında faaliyet gösteren şirketi Trakya Cam Sanayii A.Ş. 15.7 milyon Euro’luk bedel karşılığında İtalya’da ikinci tesis yatırımını yaptı ve ülkedeki üretim kapasitesini ikiye katladı.

İtalya’da, satın aldıkları tesislerin ilkinin devreye alınmasıyla birlikte %15 pazar payına ulaşacak olan Kastamonu Entegre Ağır Sanayi ve Ticaret A.Ş, İtalya’da yatırım yaparak üretim coğrafyasını genişletti.

İtalya’daki tesislerde %100 geri dönüşümlü hammadde kullanarak, başta İtalya olmak üzere Avrupa mobilya sektörüne yönelik ham ve melamin kaplı yonga levha üretimi yapan şirket, ilk etapta 180 milyon dolar tutarında yatırım yaptı. İkinci etap tamamlandıktan sonra toplamda 800 bin m3/yıl kapasiteye sahip tesisleri devreye girdiğinde Kastamonu Entegre Ağır Sanayi, İtalya’da %20 pazar payına sahip olmayı hedefliyor.

Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. adına ödül Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Kırman’a verilirken, Kastamonu Entegre Ağır Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin ödülünü de şirketin CEO’su Haluk Yıldız aldı.

2017 yılında Türkiye, İtalya’nın odak ülkesi seçilmişti. Böylece, bin 300 olan İtalyan sermayeli şirket sayısı, 2017 yılı sonu itibariyle toplam bin 409’a ulaştı.

Merkez Bankası verilerine göre İtalya, 2002-2017 döneminde 3 milyar 91 milyon ABD Doları uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi ile Türkiye’de 14. ülke konumunda. Aynı dönemde İtalya’daki Türk yatırımlarının toplamı 387 milyon ABD Doları oldu.

Ayrıca 2017 yılında Türkiye’yi 205.788 İtalyan turist ziyaret etti.

Etiketler: » » »
Share
1967 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+6 = ?