logo

Kadıköy’de Gri Duvarlar Sanatla Buluşuyor

mh_kadikoy_belediyesi_sanat

Kadıköy Belediyesi desteğiyle bu yıl dördüncüsü düzenlenen Mural-İst Duvar Boyama Festivali kapsamında pek çok yerli – yabancı graffiti sanatçısı Kadıköy duvarlarını konuşturuyor.

İlki 2012 yılında gerçekleşen Mural-İst kapsamında üç yılda Yeldeğirmeni’nde 16 duvar 7 yerli ve 9 yabancı sanatçı tarafından boyanmıştı. Festivalin dördüncüsü ise geçtiğimiz günlerde başladı. Ve bu kez murallar sadece Yeldeğirmeni değil tüm Kadıköy’e yayıldı ve ilçenin başka gri duvarları renklendi.

Festival kapsamında Rusya-Tataristan’dan gelen grafitti sanatçısı Rustam Qbic, Moda Ağabey Sokak Emek Apartmanı’nın yan cephesine “Mucize” adını verdiği bir resim çizdi. Obic, apartman cephesine çizdiği dev tabosuyla ilgili olarak “Çiçek kafalı bir kadın var, çevresi de güzel çiçeklerle dolu. İçinde de bebeği. Hamile yani, bebek bekliyor. O anki ruh halini, mucizeyi anlatmaya çalıştım. Bu resim benim için çok özel çünkü resimdeki kadın benim eşim” dedi.

Festival kapsamında İspanya, Amerika ve Rusya’dan gelecek sanatçılar Türkiyeli mural sanatçıları ile birlikte duvarları griden kurtaracak. Yaz boyu devam edecek çalışmalarda İstanbul’dan Esk Reyn, Cins, Nuka, Wicx, İspanya’dan Deih, ABD’den LEVİ ve KRISTI lakaplı grafiti sanatçıları Kadıköy duvarlarını sanat eserlerine dönüştürecek.

 

Etiketler: » » »
Share
2549 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+5 = ?