logo

“Kadın Gelecektir” Sergisi Ziyarete Açıldı

Rekreasyon Derneği’nin düzenlediği “Kadın Gelecektir” sergi etkinliği 5 – 11 Aralık 2022 tarihleri arasında Şişli Nazım Hikmet Sanat ve Kültür Evi’nde görülebilir.

88 yıl önce Türk kadınının Seçme ve Seçilme Hakkı’na kavuştuğu günde, 33 sanatçı, 35 eserle sanatseverleri karşılayan Rekreasyon Derneği Başkanı Harika Ören “Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ‘Dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir. Toplumdaki başarısızlığın sebebi, kadınlarımıza karşı gösterdiğimiz ihmal ve kusurdan doğmaktadır’ diyerek 5 Aralık 1934’de kadınlara sosyal haklarını vermiş, oy kullanarak meclise girme yolunu açmıştır. Bizler bugün burada günün öneminin altını sanatımızla bir kez daha çizmek istedik” dedi.

Sergiye Ayla Akyol, Ayşegül. İ. Özdemir, Ayşe Delier, Aynur Yıldırım, Belma Akdağ, Cahide Topaloğlu, Canan Arabacı, Beyza Bayraktaroğlu, Esra B. İskender, Fevziye Özmen, Fehmi Bildik, Figen Koylan, Fugen Erguvan, Gülçin Alpay, Hülya K. Ataözden, Harika Ören, Kamer M. Gümüşayak, Mehtap Kodaman, Nazan Havuş, Neşe Seli, Neval Önen, Nur Ulubil, Öznur Balcı, Pervin Bülbül, Pervin Özen, Ramise Bayramoğlu, Sabahat Bayar, Semahat Çin, Sevin Akış, Sevim Güllü, Şahnaz Yılmaz, Yasemin T. Balkan ve Zuhal Vatandost katıldı.

Sergideki eserler sanatseverler, basın mensupları ve davetliler tarafından ilgiyle izlendiler. Kokteyl ile başlayan sergi, sertifika dağıtımı ve fotoğraf çekimleriyle devam etti.

Rekreasyon Derneği’nin “Kadın Gelecektir” isimli sergi etkinliği, Şişli Nazım Hikmet Sanat ve Kültür Evi’nde 11 Aralık Pazar gününe kadar görülebilir.

Adres: Halide Edip Adıvar Mh. Darülaceze Cd. No: 9-1/1 Şişli / İstanbul

www.nazimhikmet.org.tr/iletisim/kultur-ve-sanat-evi

Etiketler: » » »
Share
628 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+4 = ?