logo

Kadın Şiddetine Son Temalı Karma Sergi Ankara’da Açıldı

Küratörlüğünü Saliha Karslı Yücel’in yaptığı kadına şiddete, çocuk tacizine, çocuk istismarına son temalı karma resim sergisi 15 – 24 Ekim 2018 tarihleri arasında Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde sanatseverler tarafından ziyaret edilebilir.

Açılışta Önemli İsimler

15 Ekim’de eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar‘ın açılışını yaptığı sergide Aslıhan Koç, Avni Özdezen, Ayla Kayıran, A. Deniz Bal, Aysun Dalkılıç, Ayşe Sandalcı, Belma Yargın Berrin Duma, Berrin Şeker, Betül Öztürk, Cavidan Uslu Yılancıoğlu, Canip Taşkıran, Cem Yılmaz, Dilek Kökten Tan, Dilek Suzican, Erdoğan Tuncer, Ergun Öksüz, Erkut Kavaklı, Fatma Birinci, Fatma Birsen Ulusaloğlu, Fatma Unutulmaz, Hayriye Adınır Uzun, Hamide Güçlütürk, Hülya Değirmenci Sezen, Hüseyin Macar, Güliz Ögüt, Gülsen Karakoç, İzafet Artun, Jennifer Mansur Sertel, Lale Gökdağ, Keriman Oğuzhan, Mehmet Aydın, Meral Otan, Meryem Kılınç, Mustafa Ali Kasap, Münevver Kaytaz, Nalan Yılmaz, Nazende Yücel, Nazmiye Kıyak Alkaya, Neriman Şahin, Nesrin Bilecen Çevikel, Nuran Tavacı, Nuray Çelik Aker, Nükhet Koçal, Ömer Vardar, Özlem Cebecioğlu Şenyüz, Özlem Hadimli, Recep Peker Tanıtkan, Sait Özdemir, Sabahat Tek, Sabahat Yıldırım, Safiye Gel, Saliha Akçay, Saliha Battal, Saliha Karslı Yücel, Sedat Cantürk, Sema Kumrulu, Semra Çolak, Sevgi Özsoy, Sibel Aktaş, Sibel Ohan, Şerife Üstündağ, Şükrü Kara, Yaşar Çallı, Yadigar Odabaş, Yasemin Çağlan, Yurdagül Karaköse, Yurdanur Zorlu, Zafer Dilekçi ve Züleyha Kabasakaloğlu’nun eserleri yer alıyor.

“Türk Toplumunda Kadın Değerlidir”

Saliha Karslı Yücel sergiyle ilgili olarak “sergimizin ilk hazırlıklarına Mayıs ayında başladım. Kadın ve çocuklarla ilgili son yıllarda taciz, istismar, ensest ilişki, şiddet, cinayet olaylarının artmasıyla artık bir ses verelim diye bu sergi startını başlattım. Son yıllarda kadına şiddettin arttığı, her gün bir kadın cinayetinin olduğu haberler içimizi acıtmakta, derin üzüntülere boğmaktaydı. Üstelik bu cinayetleri ve şiddeti yapan kadını el üstünde tutması gereken babası, kardeşi, abisi, dayısı, amcasıydı. Kadına bu eziyeti yapanlarında ceza almamaları ya da mahkemeye takım elbise ve kravat takarak çıkmaları ceza indirimine sebepti. Kadının çocuklarının önünde bu şekilde ezilmesi, hem ailede mutsuzluğa, hem de hastalıklı nesiller yetişmesine sebep olmaktadır. Kadının eğitimli ve iş sahibi olması daha sağlıklı nesiller yetişmesi açısından önemlidir. Türk toplumunda kadın değerlidir, baş tacıdır, sizleri doğuran, sütüyle besleyen, yıkayıp paklayan, her eziyetinizi çeken kadına saygıya davet ediyorum.

Çocuklarımıza gelince onlar korunmaya muhtaç, bizim sevgi ve şefkatimize ihtiyacı olan geleceğimizi oluşturacak nesillerimiz, her gün gün geçmiyor ki bir çocuğumuz cinsel istismara, tacize uğramasın. Biz çocuklarımızı birisi yanağını okşadığında koruma gereği duymayalım, sokakta oynadığında endişe etmeyelim. Artık dedesinden, babasından, kardeşinden, öğretmeninden korkar duruma geldik. Çocuk cinayetlerinin de arttığı son yıllarda bu gidişata bir dur denilmesini yasaysa yasa, eğitimse eğitim, bir çözüm istiyoruz. Bu çirkinliklerden rahatsız olan görsel sanatlar sanatçıları eserlerimizle Nazim Hikmet Kültür Merkezi’nde bir sergi düzenleyerek artık bu iğrençliklere son verilmesini, güzel ülkemde mutlu endişesiz yaşamak istediğimizi fırçamızla gösterdik” dedi.

Adres: Mehmet Akif Ersoy Mh. Bağdat Cd. No: 50    Yenimahalle – Ankara

ankara.nhkm.org.tr

Etiketler: »
Share
3248 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+6 = ?