logo

KAGİDER’e Uluslararası Ödül

KAGİDER Başkanı Emine Erdem

KAGİDER’in (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) çalışmaları yurtdışında da dikkat çekiyor. KAGİDER, Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği IPRA’nın düzenlediği saygın bir organizasyon olan IPRA Golden World Awards (Altın Dünya Ödülleri) yarışmasında altın ödülü kazandı. Uluslararası düzeyde tanınan iletişim profesyonellerinden ve akademisyenlerden oluşan jüri, KAGİDER’i dijital eğitim platformları ‘Pusula’ ve ‘Düş Ortağım’ portalları gerekçesiyle ödüle layık gördü. “Pusula” ve “Düş Ortağım” platformlarının iletişim çalışmaları ise Tribeca İletişim Danışmanlık tarafından gerçekleştirildi. KAGİDER, ödülünü 27 Eylül 2019’da Ermenistan’ın başkenti Erivan’da düzenlenecek bir törenle takdim edilecek.

KAGİDER Başkanı Emine Erdem, kazanılan ödüle ilişkin olarak “Sürdürülebilir kalkınma için kadınların ekonomiye aktif katılımını sağlamak gerekiyor, bunun için de kadınların eğitim olanaklarına erişimini artırmak zorundayız. Bu bakımdan, bilgiyi yaygınlaştırmak, ihtiyaç duyulan bilgiye erişimi kolaylaştırmak Türkiye’de kadın girişimciliğini ve istihdamını desteklemenin ön koşuludur. Dijital teknolojiler bize bunun için yeni ve çok geniş ufuklar açıyorlar. Bu teknolojileri en etkin şekilde kullanmak hedefiyle yola çıkarak bu iki platformu hayata geçirdik. Bugüne kadar binlerce kadın girişimci, girişimci adayı ve profesyonel yaşama başlamak isteyen genç kızlarımız Pusula ve Düş Ortağım platformlarımızdan yararlandı. Her iki portalımızın gördüğü ilgiden ve alınan sonuçlardan büyük mutluluk duyuyoruz. IPRA gibi önemli bir uluslararası kuruluşun bu çalışmalarımızı takdir ederek bizi ödüle layık görmesi bu mutluğumuzu daha da perçinledi. Çalışmalarımızı daha büyük bir şevkle sürdüreceğiz” dedi.

Kadınların ilgisi büyük!

KAGİDER, Pusula’yı (www.kagiderpusula.org) Işık Üniversitesi’nin akademik işbirliğiyle hayata geçirdi. Bu platformda, “İşimi Kuruyorum Eğitim Modülleri”nin yanı sıra yeni girişimciler için girişimciliğe dair akademik eğitim modülleri, yararlı bilgiler, ilham veren başarı öyküleri ve finansal erişim bilgileri yer alıyor. Pusula işlerini büyütmek isteyen kadın girişimcileri ve girişimci olmak isteyen kadınları hedefliyor. Bu portalda eğitimlerini tamamlayanlar sertifika sahibi oluyorlar.

KAGİDER’in sahipliğinde ve Coca-Cola Vakfı (The Coca-Cola Foundation) Yeni Dünya Programı’nın (New World Program) mali desteğiyle hizmete giren “Düş Ortağım” portalı ise 18 – 25 yaşları arasında, kariyer yolculuğuna daha donanımlı başlamak isteyen kadınlar için hazırlandı.

https://www.dusortagim.com/ adresindeki platforma mobil cihazlardan, bilgisayarlardan, çevrim içi veya çevrim dışı olarak ulaşılıyor.

Düş Ortağım” portalında alanında uzman 20’den fazla eğitmenin iş hayatının farklı konularıyla ilgili bilgi verdikleri videoların yanı sıra bilgilendirici blog yazıları, çeşitli rapor ve sunumlar da yer alıyor.

Etiketler: » » »
Share
2633 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+8 = ?