logo

“Kaliteli ve Özgün Video İçerik Eksikliği Var”

mh_listelist_ahmet_kirtok

Listelist.com’un Kurucusu Ahmet Kırtok

Dijital dünya için üretilen içerikler tüketicileri her geçen gün daha fazla içine çekerken, farklı kanalların kullanımı yeni nesil tüketiciye çok daha kolay ulaşılmasını sağlıyor. Yeni medya girişimi Listelist.com’un Kurucusu Ahmet Kırtok “Video, liste, test gibi farklı formatları kullanıyoruz, amacımız doğru kitleye doğru içerikle ulaşmak. Özellikle video alanında “Premium” olarak tanımladığımız kaliteli ve özgün içerik eksikliği var. Listelist olarak bu alana yatırım yapıyoruz” dedi.

Beykent Üniversitesi’nde düzenlenen Dijital Medya Zirvesi’nde konuşan Kırtok, içerik geliştirmede dünyada yaşanan son trendler, yeni nesil tüketici ve Listelist’in planları hakkında bilgi verdi. “Yeni Nesil Tüketici”nin yanlış sınıflandırıldığına dikkat çeken Kırtok “Yeni nesil tüketici ‘genç’ tüketici demek değil. İnternet içeriğini tüketmeyi bilen, çok daha akıllı ve zamanı çok daha değerli, internete adapte olmuş bir tüketici grubundan bahsediyoruz. İnternette o kadar fazla seçenek var ki önümüze her gün gelen tonlarca video, yazı, görsel içinden bizim için faydalı olan içeriği seçmemiz gerekiyor” dedi.

Kitlelere ulaşmanın yolu farklı dikeylerde “Premium” içerik üretmek

Listelist’in trafiğinin büyük kısmının sosyal medya ağlarından ve mobilden geldiğini kaydeden Kırtok “Biz doğru kitlelere doğru içerikle ulaşmak istiyoruz. Premium içerik üretiyoruz. Bu liste olabilir, video olabilir, test formatında olabilir. Listelist olarak farklı dikeylerde kaliteli içerikle kitlelere dokunuyoruz. Listelist markasının çevresinde bir yeni nesil medya platformu olmayı hedefliyoruz. İçerik tüketicisi ile belirli bir samimiyeti yakaladıktan sonra uzun vadeli bir ilişki yaratmaya çalışıyoruz” dedi. Türkiye’de video içeriklerinin çok sevildiğini ve paylaşımlarda yükselen bir grafiğe sahip olduğuna dikkat çeken Kırtok “Ancak bu alanda kaliteli içerik eksikliği var. Türkiye’de video tarafında youtube başta olmak üzere birçok platformda içerik üretiliyor ancak yüzde 90’dan fazlası ya yabancı içeriğin altyazı ile Türkçeleştirilmesi ya da yabancı örnek ve formatların Türkiye’ye uygulanması şeklinde yapılıyor. Video içeriği Amerika’da çok ciddi bir iş ve büyüyen bir sektör… Sadece bu işle uğraşan şirketler var. Listelist olarak Türkiye’de video içerik üretiminde öncülerden birisiyiz. Örneğin Pürtelaş 3+1 adı altında sadece dijjital için yapılan müzik programımız var. Video listelerimiz ve sokak röportajlarımız da başladı. Kültür sanattan eğlenceye kadar yeni formatlar çok yakında başlayacak. Şu anda bunun için ekip ve ekipman yatırımı yapıyoruz” dedi.

Myspace bitti, stratejisi kaldı

Markaların istedikleri hedef kitleye ulaşmasının kanal bağımsız düşünmekten belirten Kırtok “Bundan 10 yıl önce Myspace inanılmaz popülerdi ve bazı şirketler 3-4 yıllık dijital stratejilerini tamamen Myspace’te var olmak üzerine yapmışlardı. Bugün Myspace diye bir şey yok! Bu nedenle sadece bir kanalda değil birçok kanalda düşünmek lazım. Hedef kitleye hangi kanallardan nasıl ulaşabilirim diye düşünmek gerekiyor. Sadece çok iyi bir içerik üretmek de yetmiyor” dedi.

Etiketler: » » »
Share
2032 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+4 = ?