logo

“Karneni Göster Kitabını Al” Kampanyası 8 Yaşında

mh_is_bankasi_kitap

Soldan sağa: “Depremden Korkmuyorum” kitabının yazarı Doç. Dr. M. Sinan Özeren, Gazeteci ve Yazar Doğan Hızlan, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Şair ve Yazar Eray Canberk

Çocukların nitelikli kitaplarla buluşturulması, okuyan gençlerin sayısının artması, öğrenciler için fırsat eşitliğinin oluşmasına katkıda bulunulması amaçlarıyla başlatılan ve geleneksel hale gelen “Karneni Göster Kitabını Al” kampanyası 8. yılına ulaştı. Kampanya ile 2014-2015 ders yılı için zillerin son kez çalacağı 12 Haziran 2015 tarihinden itibaren İş Bankası şubelerinden  1 milyon ilk ve ortaokul öğrencisine Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından hazırlanan iki ayrı kitap birden armağan edilecek.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, geride bıraktığı bir asra yaklaşan yolculuğunda İş Bankası’nın kuruluş misyonuna uygun olarak ekonomik ve sınai kalkınmayı desteklemenin yanı sıra, üstlendiği sosyal sorumluluk projeleri ile topluma katkı sağlama vizyonunu da hep koruduğunu vurguladı.

Kampanya topluma katkıda bulunma vizyonumuzun bir parçası

“Karneni Göster Kitabını Al” kampanyasının bu vizyonun bir parçası olduğunu ifade eden Bali “Çocuklarımıza daha güzel ve aydınlık yarınlar bırakmanın sorumluluğunu hep hissettiğimizi bir kez daha dile getirmek istiyorum. Geleceğimizi şekillendirecek nesillere, değeri ölçülemeyecek çok kıymetli bir hazine olan okuma alışkanlığının kazandırılmasına ve sevdirilmesine katkı yapmayı amaçlayan bu kampanyayı sürdürmekten İş Bankası çalışanları olarak mutluluk duyuyoruz” dedi. Yurt dışı teşkilatı aracılığıyla Almanya, Bulgaristan, Fransa, Gürcistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İsviçre, KKTC, Kosova ve Rusya olmak üzere 11 ülkedeki çocuklara da kitap armağan edileceğini söyleyen Bali “Ayrıca, yatılı bölge ortaokullarındaki öğrencileri ve Sevgi Evleri ile mülteci kamplarında kalan çocukları da kitaplarla buluşturacağız. Görme engelli öğrencilerin eğitim gördüğü okulların kütüphanelerine göndermek üzere Braille alfabesiyle de kitap basmaya devam ediyoruz. Böylece, 2014-2015 ders yılının sonunda 1 milyonu aşan sayıda çocuğumuza 2 milyonun üzerinde kitap armağan edeceğiz” dedi. Geçtiğimiz yıllarda çocukları Türk edebiyatının önemli yazarlarıyla buluşturduklarını belirten Bali “Çocuklarımızı bu yıl edebiyatımızın usta şairleri ile bir araya getiriyoruz. Tevfik Fikret’ten Nazım Hikmet’e, Yaşar Kemal’den Mehmet Akif Ersoy’a, Sait Faik Abasıyanık’tan Necip Fazıl Kısakürek, Rıfat Ilgaz, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Orhan Veli Kanık’a Türk edebiyatının unutulmaz isimleri ile Murathan Mungan ve Sunay Akın gibi günümüz şairlerinin de aralarında olduğu 78 değerli ismin şiirleri bu seçkide yer alıyor” dedi.

Şiir seçkisinin danışmanlığını yapan şair ve yazar Eray Canberk, kitabın önsözünü kaleme alan gazeteci ve yazar Doğan Hızlan ile “Depremden Korkmuyorum” kitabının yazarı Doç. Dr. M. Sinan Özeren de basın toplantısına katılarak bu yıl armağan edilecek kitaplarla ilgili bilgi verdi. Geçtiğimiz senelerde hikâyeleri ile armağan edilen kitaplarda yer alan, bizzat katıldığı toplantılarla “Karneni Göster Kitabını Al” kampanyasının en büyük destekçilerinden biri olan edebiyatımızın ulu çınarı Yaşar Kemal de aramızdan ayrılmasının ardından gerçekleştirilen ilk basın toplantısında anıldı.

8 yılda dağıtılan kitap sayısı 10 milyonu aşacak

Çocukların Türkçe’nin zengin şiir birikimi ile tanışmalarını sağlamak amacıyla şair ve yazar Eray Canberk’in danışmanlığında hazırlanan “Şairlerimizden Seçme Şiirlerle Şiir Dünyasına Yolculukbaşlıklı şiir seçkisi ile İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. M. Sinan Özeren’in yazdığı “Depremden Korkmuyorum – Nasıl Korunacağımı Biliyorum  adlı kitaplar çocukların kütüphanelerindeki yerlerini alacak. Bu yıl dağıtılan kitaplar ile kampanyadaki toplam kitap sayısı da 8 yılın sonunda 10 milyonu aşmış olacak.

“Şairlerimizden Seçme Şiirlerle Şiir Dünyasına Yolculukbaşlıklı kitabının önsözünü başlangıcından beri kampanyaya destek veren Doğan Hızlan yazdı. Kitapta, Tevfik Fikret’ten Nazım Hikmet’e, Yaşar Kemal’den Mehmet Akif Ersoy’a, Sait Faik Abasıyanık’tan Necip Fazıl Kısakürek, Rıfat Ilgaz, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Orhan Veli Kanık’a Türk edebiyatının unutulmaz isimleri ile Murathan Mungan ve Sunay Akın gibi günümüz şairlerinin de aralarında olduğu 78 değerli isim yer aldı. Şairlerin özgeçmişlerine de yer verilen bu seçki, çocukların edebiyatın en zengin türlerinden biri olan şiir ile tanışmalarının yanı sıra, Türk şiirinin ayrı dönemlerindeki ustalardan yapılan seçmeler ile edebiyat tarihinin aşamalarını da tanımalarını sağlayacak.

Bir deprem ülkesi olan Türkiye’de çocukların bu doğa olayını yakından tanımalarını, oluşumu ile ilgili bilgi edinmelerini ve korunma yöntemlerini öğrenmeleri için hazırlanan  “Depremden Korkmuyorum – Nasıl Korunacağımı Biliyorumkitabının önsözünü ise Prof. Dr. A. M. Celâl Şengör kaleme aldı. Bu kitapla çocuklarımıza dünyada neden olduğu can ve mal kaybı ile insanlara en çok zarar veren doğa olayları arasında bulunan depremlerin aslında en çok bilgisizlik ve tedbirsizlik nedeniyle zarara yol açtığını, dolayısıyla deprem konusundaki doğru bilgilenme ve bilincin bu zararı azaltabileceğini aktarılması amaçlanıyor.

Kampanyanın ilk yılında iştiraki olan Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’ndan çıkan Alice Harikalar Diyarında adlı kitabı, 2009’da “Yazarlarımızdan Masallar ve Öyküler”, 2010’da “Yazarlarımızdan Öyküler”, 2011’de “Halime Kaptan” ve “Küçük Mavi Gezegen”, 2012’de “Sait Faik’ten Çocuklara Hikâyeler”, 2013’te ise “Aziz Nesin’den Çocuklara En Güzel Öyküler” ve 2014’te de “Yazarlarımızdan Öyküler” kitaplarını çocuklarla buluşturan İş Bankası’nın, 8 yılda çocuklara dağıttığı kitap sayısı 10 milyonu aşacak.

www.isbank.com.tr

Etiketler: » » » » » »
Share
2456 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+10 = ?