logo

KASİAD ve TEB Bankası Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

KASİAD Genel Başkanı Ayhan Aslan, TEB Bankası Müşteri İlişkileri Yöneticisi Harika Gülay Bayraktaroğlu

Kastamonu Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) arasında işbirliği protokolü 16 Şubat 2019 tarihinde Hilton Garden Inn Canpark Ümraniye Hotel’de imzalandı. İşbirliği protokol sözleşmesini KASİAD Genel Başkanı Ayhan Aslan ve TEB Bankası Müşteri İlişkileri Yöneticisi Harika Gülay Bayraktaroğlu imzaladı. Kastamonulu sanayici ve işadamlarını ilgilendiren işbirliği, kredi, kredi kartı, pos, sigorta gibi bankacılık ürünlerini kapsıyor.

Kastamonu Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Genel Başkanı Ayhan Aslan, İşadamları Derneği olarak yeni projelerinin olduğunu belirterek, STK’ların iş dünyasındaki önemine değindi. KASİAD’ın günden güne büyüdüğünü ifade eden Aslan “Ülkemizin en büyük sivil toplum kuruluşlarından birisiyiz. Aramızda yaptığımız istişarelerle alışverişimizi artırıyoruz. Bizim en büyük idealimiz, Kastamonu camiasını her alanda öne çıkartmaktır. Sivil toplum kuruluşları bir ülkenin meselesi için çalışıyorsa, bu çok değerlidir. KASİAD, bu yönde ilerlemektedir. Kastamonulular, Türkiye’nin en önemli yapıtaşıdır. Bizler, bu ülkenin imarında çimento vazifesi olarak katkıda bulunmaktayız” dedi.

Canovate Group, veri merkezi ve fiber optikte dünyanın 10 global markası arasında

KASİAD tarafından düzenlenen toplantının ev sahipliğini yapan Canpark Yatırım Holding ve Canovate Group Yönetim Kurulu Başkanı Can Gür “1975 yılında ODTÜ Fizik, bir yıl sonra Elektronik Mühendisliği’ni bitirdikten sonra, İngiltere’de Elektronik Mühendisliği masterını tamamlayarak, ülkeme döndüm. 1979 yılında, benim gibi mühendis olan kardeşim Özcan Gür ile birlikte şirketimizi kurduk. 1996’da kapatılan Alcatel Teletaş’ın Ümraniye tesislerini çalışanlarıyla beraber devir aldık, hedefimiz yerli sanayinin üretimine devam etmesiydi. 2001 yılına geldiğimizde firmamıza, iki kor teknoloji konusunu seçtik. Bunlardan bir tanesi (data center) veri merkezleriydi. Diğeri, fiber optik altyapı sistemleriydi. Bunların gelecek 25 yıla hakim teknolojiler olacağını öngörerek, bu alanda kendi özgün ürünlerimizin dizayn, tasarım, geliştirme ve üretimine karar verdik. 2001’den günümüze ar-ge’ye 25 milyon doların üzerinde yatırım gerçekleştirdik. Kısaca, 1979’da sıfır sermaye ile kurduğumuz şirketimiz; bugün teknoloji ve portföy olarak veri merkezinde dünyadaki 6, fiber optikte dünyadaki 8 global firmadan bir tanesidir.

Dünyanın ilk 10 global markası arasında yer almayı başarmış durumdayız, birçok ülkede ofisimiz ve temsilciliklerimiz var, 4 kıtada 72 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Yüzde 100 Türk firması olan Canovate Group olarak; bilişim, telekom, savunma sanayi, balistik sistemler, elektro-optik sistemler, ısıtma/soğutma (ısı pompaları ve adiyabatik) alanlarında birçok ar-ge projesi yaparak, ileri teknoloji ürünleri geliştirmeye devam ediyoruz. İstanbul Çekmeköy’de 30 bin metrekare alan üzerinde 100’ü aşan mühendis ekibimiz ve (tüm grubun bünyesindeki) 1000’in üzerinde çalışanımız ile yüksek teknoloji üretim yapan mühendislik odaklı bir şirketler grubuyuz. Aynı zamanda, Canpark AVM ve içinde bulunduğumuz Hilton Garden Inn Canpark Ümraniye Hotel, şirketlerimiz arasında yer almaktadır” dedi.

Teşekkür plaketleri verildi

İntecro Robotik AŞ CEO’su A.Ali Şen, firma olarak üretim süreçlerinde karşılaşılan problemler veya gereksinim duyulan iyileştirmeler için mekatronik ve robotik teknolojilerini temel alan çözümler geliştirdiklerini anlattı.

Konuşmaların ardından Canovate Group Başkanı Can Gür’e teşekkür plaketi İMES Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akar tarafından, İntecro Robotik AŞ CEO’su A.Ali Şen’e teşekkür plaketi Bilecik KASİAD temsilcisi Mehmet Aslan tarafından verildi.

Etiketler: » » » » »
Share
2303 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+3 = ?