logo

“Katı Olan Her Şey” İstanbul Modern’de

mh_polimeks_holding

İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, Polimeks Holding adına Yönetim Kurulu Üyesi Birol Öngör

Polimeks Holding’in sanata ve tasarıma verdiği destek hız kesmeden sürüyor. İstanbul Modern’in The Museum of Modern Art (MoMA) ve MoMA PS1 işbirliğiyle yürüttüğü ve 2013’de ilki gerçekleştirilen “YAP İstanbul Modern: Yeni Mimarlık Programı”nın ikinci geçici yapısı belirlendi. PATTU (Cem Kozar, Işıl Ünal) tarafından tasarlanan “Katı Olan Her Şey” başlıklı proje, Haziran ayının başında İstanbul Modern’in bahçesinde uygulanacak ve 2015 yazı boyunca her yaştan müze ziyaretçisi tarafından müzenin özellikle gençlere yönelik düzenleyeceği etkinlikler için kullanılacak.

Polimeks Holding’in eş sponsorluğunu ikinci kez üstlendiği YAP İstanbul Modern: Yeni Mimarlık Programı’nın açılışı ve basın toplantısı 9 Haziran Salı günü 2015 tarihinde gerçekleştirildi. 2 yıl önce 2013 yazında YAP İstanbul Modern: Yeni Mimarlık Programı’nın ilk geçici yapısı SO? Mimarlık ve Fikriyat tarafından tasarlanan “Göğe Bakma Durağı” başlıklı proje, İstanbul Modern’in bahçesinde sergilenmiş ve büyük bir beğeni kazanmıştı. Bu yaz ise Cem Kozar, Işıl Ünal tarafından tasarlanan “Katı Olan Her Şey” isimli proje, ziyaretçilere ev sahipliği yapıyor. İstanbul Modern’in içinde bulunduğu bölgedeki binaların ana hatları ve karakteristik unsurlarından esinlenerek oluşturulan “Katı Olan Her Şey” adlı proje hem geçmişe dair bir hatırlatma hem de yakında yeniden değişecek olan bölgenin geleceğine dair bir bildiri olarak değerlendiriliyor.

Basın toplantısında teşekkür plaketini Polimeks Holding adına Yönetim Kurulu Üyesi Birol Öngör teslim alırken, Polimeks Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca, YAP İstanbul Modern: Yeni Mimarlık Programı’nı “Toplumsal sorunlara duyarlı, iletişime açık ve hayal etmeye teşvik ediyor. Özellikle gençlerin ve yetişen nesiller çağdaş sanata, tasarıma ve mimariye olan ilgisini önemsiyoruz. Polimeks olarak felsefemiz, dünyanın neresinde olursa olsun sadece anahtar teslim projeler üretmek değil. Bulunduğu şehirle ve yerel kültürle bütünleşen, ona katkıda bulunacak, sürdürülebilir ve bizden sonraki jenerasyonlara ilham kaynağı olacak izler bırakmak isteğindeyiz” cümleleriyle değerlendiriyor.

Mimar Prof. Dr. Suha Özkan’ın başkanlığını yaptığı seçici kurulda Mimar Emre Arolat, İstanbul Modern Küratörü Çelenk Bafra, MoMA Küratörü Barry Bergdoll, XXI. Yüzyıl Sanatları Ulusal Müzesi, MAXXI Mimarlık Kıdemli Küratörü Pippo Ciorra, İstanbul Modern Direktörü Levent Çalıkoğlu, YAP İstanbul Modern Koordinatörü Pelin Derviş, İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, MoMA Küratörü Pedro Gadanho, MMCA Küratörü Geuntae Park, CONSTRUCTO Direktörleri Jeannette Plaut ve Marcelo Sarovic, mimar Melkan Tabanlıoğlu ve mimar Han Tümertekin yer alıyor.

Etiketler: » » » » » »
Share
4341 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+2 = ?