logo

Kazananlar Konferansı İstanbul’da Gerçekleşti

mh_kalder_a_hamdi_dogan

KalDer Başkanı A. Hamdi Doğan

Kazananlar Konferansı Avrupa ve Türkiye mükemmellik Ödülü kazanmış kuruluşları İstanbul’da buluşturdu.

Her kuruluşun kırılgan noktalarının olduğunu söyleyen Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Başkanı A. Hamdi Doğan, bu iyileştirme fırsatlarının bıkmadan, usanmadan kovalanması gerektiğini söyledi. Bunun için ülkenin her köşesinde paylaşım olanaklarının yaratılması gerektiğine dikkat çeken Doğan “Artık farkındalık zamanı geçti, şimdi fark yaratma zamanıdır. Bu nedenle farkı, fark yaratanlardan dinlemeliyiz” dedi.

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ile Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) tarafından ortaklaşa düzenlenen “Kazananlar Konferansı”nda konuşan Doğan, mükemmelliğe giden yolun anahtarının paylaşımda olduğunu öne sürdü. Günümüz dünyasında katılımcı ve paylaşımcı anlayışı yeşertmenin ve yerleşik kılmanın önemli olduğunu dile getiren Doğan, ‘kıyaslama’ olgusunun hayatın her alanında olduğu gibi iş hayatında da olması gerektiğini ileri sürdü.

“Mükemmellik Yaşam Tarzı Olmalı”

A. Hamdi Doğan “KalDer bir paylaşım, kıyaslama ve öğrenme platformudur. ABD’li İstatistikçi Edward Deming’e göre kıyaslama yasal ve ahlaki yollardan ayrılmadan, başkalarının bizden daha iyi nasıl yaptığını bulma yöntemidir. Yaşamımızın her kesiminde karşılaştığımız bir ölçme ve değerlendirme aracıdır. İnsanın doğasında vardır. Tıpkı insanlar gibi işletmelerde kıyaslama yoluyla, rekabet edebilirlik ve sürdürülebilirlik kavramlarını koruyabilir ve geliştirebilirler, ilerlemeyi sağlayabilirler. Ben neredeyim? Başkaları nerede? Arayışlar artık kurumsal, sektörel ve hatta ulusal ölçeğin ötesinde küresel boyutta. Bugün bizi bir araya getiren ‘Kazananlar Konferansı’ sizlere küresel boyutta ve mükemmeli tanıma anlamında bir dokunuşla yaklaşıyor. Bu fırsatı yaratmada bize yardımcı olanlara teşekkür ediyoruz. Amacımız ‘Yaşam Kalitesini yükseltmektir’. Mükemmellik bir seferlik davranış değil, bir yaşam tarzı olmalıdır. Türkiye Mükemmellik Ödülü ile kuruluşlarımızın rekabet gücünü artıran, geleceğini güvence altına alan yönetim sistemlerinin gelişimine katkıda bulunuyoruz” dedi.

Mükemmeller Deneyimlerini Paylaştı

Avrupa ve Türkiye Mükemmellik Ödülü’nü kazanmış kuruluşların sözcülerini bir araya getiren “Kazananlar Konferansı” Deniz Müzesi’nde gerçekleştirildi. Avrupa’da 35 ülkede 40 bin işletmenin kullandığı “Mükemmellik Modeli’nin en başarılı örneklerinin yer aldığı etkinlikte, mükemmellik süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunuldu. Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü’nü kazanan Coca-Cola İçecek Bursa Fabrikası, İGDAŞ, Sakarya Üniversitesi, İETT,  Antalya Muratpaşa Sabiha Gökçen Anaokulu, Damla Su Sapanca Fabrikası etkinlikte ödül süreciyle ilgili tecrübelerini paylaşırken, 2015 yılında BMW Regensburg fabrikasıyla EFQM Mükemmellik Büyük Ödülü’nü kazanan WDH Group temsilcileri de özel konuşmacı olarak organizasyona renk kattı.

Etiketler: » » »
Share
2936 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+2 = ?