logo

Ketsoft’dan Hızlı Yazılım Geliştirme Programı: KetSoft-Run

Ketsoft Yazılım Teknolojileri Kurucusu Kubilay Söğüt

Ketsoft, “KetsoftRun” ismini verdiği, tamamını kendi yazılım ekibiyle uzun yıllar süren çalışmalarla, hiçbir dış kaynaklı yazılım kullanmadan ve tamamen kendi öz kaynaklarıyla ürettiği bu ürünü sayesinde tek noktadan dizayn, veri tabanı ve kodlama yapılabilmesini sağlıyor.

Dış kaynaklı yazılım firmalarına ve hazır paket ürünlere bağımlı kalmadan tüm iş yazılımı projelerinin hayata geçirilmesini hedefleyen Ketsoft-Run platformu ile yazılım geliştiriciler; hiçbir yazılım geliştirme aracına ihtiyaç duymadan, sadece internet tarayıcısından platforma bağlanıp, istedikleri cihaz ve lokasyondan yazılım geliştirme ortamına erişip üretim yapabiliyor.

“Tüm dünyada yazılım projelerinin yüzde 75‘i başarısızlıkla sonuçlanıyor”

Akademik enstitülerin araştırmalarına göre dünya genelinde yazılım projelerinin yüzde 75‘inin başarısızlıkla sonuçlandığına dikkat çeken Ketsoft Yazılım Teknolojileri Kurucusu Kubilay Söğüt, sektöre ilişkin tespitlerde bulunarak “Yazılım projelerinde iki temel başarısızlık kriteri var; birincisi ürünün hiç ortaya çıkartılamaması, ikincisi ise ürün ortaya çıkartılsa bile ürünün varlığını sürdürmesi için gereken maliyetin, üründen sağlanan faydayı aşması. Ketsoft olarak geliştirdiğimiz bu platformda, geleneksel web programlamayı zorlaştıran ve proje başarısızlık ihtimalini artıran tüm eksiklikler yeniden yorumlanarak iyileştirildi. Standart bir web tabanlı yazılım projesi geliştirmek için en az 5 farklı yazılım teknolojisine hakim olan sıkı bir ekibi bir araya getirmek ve uzun yıllar finanse etmek gerekiyor. Yazılım ürünleri iyi kurgulanamayan ve/veya doğru teknolojilerle donatılamayan altyapısal geliştirmeler esnasında ve ekip içindeki yazılımcıların farklı yazılım geliştirme teknikleri nedeniyle bir süre sonra karmaşık, müdahalesi zor, yazılım ekibine bağımlı dolayısıyla yüksek maliyetli hale geliyor. İyi bir yazılım ürününün ortaya konulması için önce uzun yıllar sürebilecek yazılım altyapısı geliştirmek gerekiyor. Çok iyi düşünülmeden kurgulanmış yazılım altyapıları, ürüne müdahaleleri zorlaştırıyor ve bir süre sonra ürün hem geliştiricilerine bağımlı hale geliyor hem de hantallaşıp müdahalesi oldukça zor ve riskli bir duruma geliyor” dedi.

“Minimum eforla maksimum yazılım teknolojisi”

Ketsoft-Run Platformu” sayesinde, sektör bağımsız, tüm “iş yazılımları” için minimum eforla maksimum yazılım teknolojisi üretme imkanı sağladıklarını ve artık hiçbir iş fikrinin zaman ve maliyet engeline takılmayacağını belirten Kubilay Söğüt “Firmalar farklı yazılım ürünleriyle oluşturdukları dağıtık yapılar kullanmak yerine bu platformda kendi yazılım projelerini kolay ve hızlı bir şekilde üretebilecek. Platformumuz sadece yurtiçinde değil yurtdışında da önemli bir pazar imkanına sahip olacak” dedi.

“Ketsoft-Run Platformu sayesinde yazılım geliştirmek karmaşık bir konu olmaktan çıkıyor”

Ketsoft-Run Platformu ile yazılım bilmeyen kullanıcıların bile belli bir seviyeye kadar yazılım ürünleri geliştirebileceğini” açıklayan Kubilay Söğüt “Yazılım üretiminde sağladığımız tüm bu iyileştirmeler ve kolaylaştırmalara rağmen platformda üretilen ürünler performans, güvenlik, görsellik ve işlevsellik açısından geleneksel web programlama ürünlerine göre çok daha üstün özelliklere sahip oluyorlar. Standart bir web projesi 3 katmandan oluşur. Veri Katmanı (Data), İş Katmanı (Business), Görüntüleme Katmanı (Presentation). Ketsoft-Run‘da bu 3 katmanı tek noktada aynı anda görmek ve tasarlayıp geliştirmek mümkün hale geliyor. Bu sayede de en temel düzeyde yazılım geliştirme bilgisine sahip bir yazılımcı bile nesnel, görsel ve kolay bir şekilde yazılım geliştirebiliyor. Tasarım zamanında ne görülürse çalışma zamanında birebir aynısını elde etmek mümkün oluyor. Platform üzerinde üretilen ürünlerde sadece standart SQL kodu kullanılıyor. Farklı farklı yazılım dillerini ve teknolojilerini bilmek gerekmiyor. Platformdaki sihirbazlar yardımıyla kodlama bilmeden geliştirilen ürünler bile açık kaynak kodlu olarak üretiliyor. Gerek sihirbazlarla elde edilen gerekse yazılım geliştiriciler tarafından özel üretilen tüm yazılım ürünlerinin tasarımlarına, veri tabanlarına ve açık kaynak kodlarına yazılımcılar tarafından erişmek, müdahale etmek ve yeni geliştirmeler yapmak mümkün. Yazılım geliştiricilerin herhangi bir yazılım geliştirme ürünü kurup kullanmalarına, sabit bir lokasyona bağımlı çalışmalarına ya da uzak bağlantılar yapmalarına ihtiyaç kalmıyor. Dünyanın herhangi bir yerinden herhangi bir web tarayıcıdan bağlanıp yazılım ürünlerini geliştirebiliyorlar. Ayrıca yazılımsal herhangi bir geliştirmeyi devreye almak için kodları derlemek, uygulamayı durdurmak, sistemdeki kullanıcıları sistemden çıkarmak gerekmiyor. Başarılı bir web tabanlı iş yazılımı geliştirmeyi zorlaştıran en kritik unsurlar bu platformda tamamen yeniden yorumlanarak iyileştirildi ve kolaylaştırıldı. Belki biraz iddialı gelebilir ancak yazılım geliştirme adına yeni bir dönemin kapıları açıldı” dedi.

“Ketsoft-Run hızlı yazılım geliştirme platformunu kimler kullanabilir?”

Bu platformu orta ve büyük ölçekli şirketler kendi iş yazılımı ürünlerini dış kaynaklı yazılım firmalarına bağımlı olmadan ve hızlıca hayata geçirmek amacıyla kullanabilir. Böylece bu şirketlerin stratejik iş fikirleri de dış kaynaklı firmalara dolayısıyla rakiplerine aktarılmamış olur.

Yine bağımsız yazılım şirketleri uzun yıllar süren maliyetli altyapısal geliştirmeler yapmak yerine bu platform üzerinde hızlı yazılım ürünleri üreterek müşterilerine sunabilir.

ketsoft.com

Etiketler: » »
Share
1086 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+9 = ?