logo

Kırgızistan’da Gastronomi̇ Turizmi’nin Önemi Tartışıldı

Kırgızistan – Türkiye Manas Üniversitesi’nde “Türk Dünyası’nda Turizm İşbirliklerinin Geliştirilmesi” konulu panel düzenlendi.

Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi ve T. C. Bişkek Büyükelçiliği tarafından Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 15 Nisan 2022 tarihinde “Türk Dünyası’nda Turizm İşbirliklerinin Geliştirilmesi” konulu panel düzenlendi. Kırgızistan ve Türkiye’deki kamu ve özel sektör kuruluşlarından çok sayıda davetlinin konuşmacı olarak katıldığı panel öğrenciler ve sektör temsilcileri tarafından da ilgiyle izlendi. Kırgızistan nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan, Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Rektör Vekili Prof. Dr. Asılbek Kulmırzayev ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasin Boylu’nun açılış konuşmaları ile başlayan panel, kamu ve özel sektör oturumlarıyla devam etti. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Muharrem Tuna’nın yapmış olduğu kamu oturumunda T.C. Taşkent Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Alpaslan Akıncı, Kırgızistan Turizm Geliştirme Fonu Başkanı Yelena Kalaşnikova ve Kırgızistan Toplum Temelli Turizm Derneği Başkanı Asılbek Rajıev tarafından sunumlar gerçekleştirildi. Öğrenciler ve diğer katılımcılardan gelen sorular doğrultusunda Kırgız Cumhuriyeti Turizm Geliştirme Fonu, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ve Kırgızistan’ın tanıtım ve pazarlama politikaları hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.

Moderatörlüğünü Kırgız Cumhuriyeti Turizm Departmanından Kıyal Kenjematova’nın yaptığı özel sektör oturumunda söz alan Türkiye Turizm Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ali Can Aksu, Kırgızistan Turizm Sektörü’nün gelişimi için nitelikli ve eğitimli çalışanların önemini vurgulayarak sektördeki örgütlenme modelleri hakkında bilgi verdi ve öğrencilere kariyerleri için tavsiyelerde bulundu. Oturumun bir diğer konuşmacısı Kırgız Tur Operatörleri Derneği Başkanı Sergey Gluhoverov, pandemi sonrası Kırgızistan turizmi için beklentilerini dile getirdi ve Kırgız Tur Operatörleri Derneği’nin daha geniş bir yelpazede örgütlenerek daha geniş kitlelere ulaşmaya çalışacaklarını belirtti. Türkiye Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe, Türkiye’nin gastronomi alanındaki zenginliklerinin Türk Dünyası başta olmak üzere, çok geniş bir coğrafyaya Turizm ve Yiyecek İçecek Sektörleri açısından örnek oluşturduğunu ifade etti. Boztepe, gastronomide geleneksel kültürün önemine değinirken, gastronomi ve mutfakla ilgili öğrencilerden gelen soruları cevapladı.

Etiketler: » »
Share
2189 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+1 = ?