logo

Kullanıcılar Siber Saldırılara Karşı Nasıl Korunmalı?

mh_trend_micro_korsanlar

Yeni saldırı teknikleri geliştirdikçe bunları kullanarak maddi kazanç peşine düşen bilgisayar korsanları, Trend Micro’nun öngörülerine göre yeni yıla yaklaştıkça saldırılarını daha da yoğunlaştıracak. Trend Micro Akdeniz Ülkeleri Genel Müdürü Yakup Börekcioğlu “2014 yılında bankacılık ve finans sektörlerini hedef alan birçok saldırı gerçekleşti. Daha önce yayınladığımız 2014 yılı güvenlik değerlendirme raporlarında da Türkiye’nin online bankacılığa yönelik en çok saldırıya uğrayan ülkeler arasında Avrupa’da birinci, dünyada ise altıncı sırada olduğunu gördük. 2015 yılında da siber suçlular arasındaki bu eğilimin artarak devam edeceğini görüyoruz. Özellikle bankacılık, finans ve temassız ödeme sistemleri hedef alınacak” dedi.

 Son kullanıcılar nasıl korunmalı?

– Online bankacılık işlemleri yaparken gelişmiş bir güvenlik paketinin sisteminizi koruma altına aldığından emin olun.

– Online bankacılıkta kullandığınız bütün sistemlerde güvenlik taraması gerçekleştirin.

– Gerçek zamanlı bir kimlik hırsızlığı önleme ve kredi kartı izleme hizmetine üye olarak işlemlerinizi anında takip edin.

 Kurumlar nasıl korunmalı?

– Kurumlar bu tip tehditlere karşı kullanmış oldukları güvenlik çözümleri ve diğer tüm uygulamaları sürekli güncellemeli ve sistemlerine tam kapsamlı bir tarama yapılmalı.

– Kurumlar tüm kullanıcılarını aldatıcı e-postalara karşı uyarmanın yanı sıra tehlikeli e-postaları engelleyebilen Trend Micro Deep Discovery Email Inspector ile koruma sağlayabilirler.

Rapora ulaşmak için: www.trendmicro.com.tr/trendlabs/security-roundup/2014/2015-icin-guvenlik-tahminleri/index.html

Etiketler: » »
Share
1842 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+8 = ?