logo

Küresel Siber Terör Tüm Dünyayı Tehdit Ediyor

mh_cyber_security_summit_igor_luki

LOCARD Global Cyber Security Summit Kurucu Ortağı ve Direktörü Igor Lukic

Siber güvenlik alanında dünyanın önde gelen uzmanları ve hackerlar, LOCARD Global Cyber Security Summit’te buluştu. LOCARD Global Cyber Security Summit’e siber güvenlik uzmanları ve hackerlar, kamuda bu alanda çalışan yetkililer, şirketlerin üst düzey güvenlik çalışanları, Türk ve İspanyol siber suçlar polisi bir araya gelerek, şirketleri ve devletleri tehdit eden güncel riskleri değerlendirdi.

LOCARD Global Cyber Security Summit Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Musa Savaş “Son günlerde terör örgütlerinin hedefi haline gelen Türkiye yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen, ülkemiz için oldukça önemli global bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz. LOCARD Global Cyber Security Summit, karşı karşıya kalabileceğimiz siber tehditleri değerlendirmek ve önceden gerekli tedbirleri alabilmek adına oldukça faydalı bir etkinlik oldu. Kişisel bilgilerimizin çalındığı, hastanelerin hacklendiği, bankalarımızın çalışamaz hale getirildiği ve enerji tesislerimizin hedef haline geldiği bu günlerde konuk ülkemiz İspanya ile birlikte yakın gelecekte maruz kalabileceğimiz önemli riskleri ve siber silah endüstrisini masaya yatırdık. Kamu, özel sektör ve STK’larla el ele vererek İstanbul’u siber güvenlik konusunda bir merkez nokta haline getirmek istiyoruz” dedi.

Küresel siber terör tüm dünyayı tehdit ediyor

Siber güvenlik uzmanları ve hackerları bir araya getiren zirve ile ilgili konuşan LOCARD Global Cyber Security Summit Kurucu Ortağı ve Direktörü Igor Lukic “Küresel siber terör, sadece Türkiye’yi değil tüm dünyayı tehdit ediyor. Siber suçlular toplum düzenini bozmak için teknolojiyi ve sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanıyor. Devletlerin ve güvenlik kurumlarının gerekli adımları atarak temel altyapı tesislerini koruma altına alması gerekiyor. Dikkat etmemiz gereken bir nokta, siber terörün de gerçek hayattaki terör saldırıları kadar etkili olabileceği. Bu noktada siber savaşlar hakkında bilgi edinmemiz ve saldırılara karşı gerekli önlemleri almamız çok önemli. Çünkü bugün farkında olmasak bile bu savaşlar bize zarar veriyor. Siber savaşın özelliği onu duymamamız. Birçok ülke siber savaş teknolojilerini kullanarak birbirlerine saldırıyor ama biz bunların farkına varmıyoruz ya da siber saldırı kurbanı olduktan sonra tehdidin ne kadar büyük olduğunu algılayabiliyoruz. Bu yüzden özellikle devletlerin siber savaş birimleri tarafından konu çok dikkatli değerlendirilmeli ve ülkeler savunma ve saldırı olmak üzere siber savaş taktikleri benimsemeliler” dedi.

Her devlet siber saldırılarla ilgili strateji birimi kurmalı

Siber güvenlik konusunda devletlerin de yeni adımlar atması gerektiğini vurgulayan Igor Lukic “Devletler için siber güvenlik artık önceliğe sahip konulardan biri. Her devlet bu konuyla ilgilenmek için stratejik birimler kurmalı. Devletler sürekli olarak güncellenen bir siber güvenlik planına sahip olmalı ve bu alandaki uzmanlarla hareket etmeli. Özelikle Gelişmiş Sürekli Saldırılara (APT) karşı anında cevap verecek yeteneğe erişilmeli. Küresel siber güvenlik alanında en çok dikkatli olması gerekenler devletler. Şunu düşünün eğer bir parlamentodaki tek bir vekilin bilgilerini ele geçirirseniz, tüm parlamento tehdit altına girer. Bu yüzden devletler tüm vekillerini ve birimlerini çok iyi korumak zorunda. Örneğin ABD bu konuda dünyadaki en dikkatli ülkelerden biri. Devlet kurumlarında çalışanlar kullandıkları akıllı telefonlardan dizüstü bilgisayarlara kadar belli kurallara uymak zorunda. Siber güvenlikte başarıya ulaşmak çok zor. Devletler ve özel firmalar siber güvenliğin ne gibi tehditler içerdiğini çok iyi anlamalı ve buna karşı önlem almalı” dedi.

Drone’lar için acilen çözüm üretilmeli

Zirvede David Melendez tarafından ev yapımı bir drone’la drone’ların aslında ne kadar tehlikeli olabileceği de gözler önüne serildi. LOCARD Global Cyber Security Summit Kurucu Ortağı Nurhan Demirel, popüler teknolojilerin risklerine dikkat çekerek “Nesnelerin interneti, akıllı şehirler ve drone’lar gibi pek çok popüler konu hakkında konuşuyoruz ancak bu teknolojilerin karanlık yüzü hakkında bilgi sahibi değiliz. Günümüz teknolojilerine adaptasyon sağlamaya çalışırken bu teknolojilerin siber bir silaha dönüşebileceğini unutmamız gerekiyor” dedi.

Haberin görüntüsü için: https://we.tl/7iev1nXh1B

Etiketler: » » » »
Share
2825 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+8 = ?