logo

“Kusur” İsimli Solo Resim Sergisi Açıldı

Melis Gürsel’in Kusur isimli solo resim ve heykel sergisi 17 Şubat – 1 Mart 2024 tarihleri arasında Evrim Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

Sanatçı, soyut ve ekspresyonist portre tarzını yansıttığı çalışmalarında çevreye duyarlı materyallerde kullanmaktadır. Gürsel, altın yaprak, sim, kurutulmuş kahve gibi malzemeleri geri dönüştürülebilir kağıt, karton ve tahta gibi materyallerle bütünleştirdiği 53 eseri sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Melis Gürsel, sergi ile ilgili olarak “Cinsiyet, fırsat eşitsizliğine meydan okumak, kapsayıcı ve çeşitlilik içeren alanları teşvik etmek, icra ettiğim resimlerin temel taşları. Son dönem çalışmalarımda, “Çeneye Bağlanan Kırmızı Eşarp” temasını işliyor, toplumda kendilerini ifade etmelerine izin verilmeyen kadın ve erkekleri simgeliyorum. Yanı sıra, bilinçli kusur, yani “çatlak” bırakılmış heykel mask ve büstlerimi, boşluklarında çiçek çıkartacak şekilde tasarlıyor, ifade özgürlüğü için bir araç olarak kullanılıyorum. Kusur, hepimizin paylaştığı bir hazine. Onu özünde arayanlar için eksiklik değil, aksine nefsi emareden ayrılışın kapısıdır. Sanatın her dalındaki çatlaklarda, kendinize dair bir parça bulabilmeniz dileklerimle” dedi.

Evrim Sanat Galerisi’nin Kurucusu Betül Ketenci “Evrim Sanat Galerisi’nde, Sanatçı Melis Gürsel’in eserlerine ev sahipliği yapmaktan dolayı onur duyuyoruz. Sanatçının, 53 adet resim ve heykel çalışmalarından oluşan “Kusur” koleksiyonunun yer aldığı sergiye sanatseverleri bekliyoruz” dedi.

Sergi, Pazartesi, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri 11:00-19:00, Pazar günü 12:00-18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Sergi, Salı günleri ziyarete kapalıdır.

Adres: Göztepe Mah. Bağdat Cd. Handan Palas Apt. No: 233  Daire: 1    Kadıköy – İstanbul

Etiketler: » »
Share
218 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+5 = ?