logo

Letgo Uygulaması 75 Milyon Kez Yüklendi

letgo Kurucu Ortakları Alex Oxenford, Enrique Linares, Jordi Castello

Türkiye başta olmak üzere ABD ve çeşitli ülkelerdeki en hızlı büyüyen ikinci el eşya alım satım uygulaması olan letgo, geçen yıla kıyasla indirilme oranını 2,5 katına çıkararak 75 milyon indirme rakamına ulaştığını duyurdu. 2015 yılından bu yana kullanıcılarının 200 milyondan fazla ürün listelediklerini açıklayan şirket, satıcıların her gün yarım milyonu aşkın yeni ürün eklediklerini belirtti. Yeni yayınlanan comScore raporuna göre letgo, Amerika’da Uber, Lyft, WhatsApp, Wish, Venmo ve benzeri uygulamaları geride bırakarak en hızlı büyüyen ikinci uygulama konumuna ulaştı.

Benzer ikinci el pazar yerlerinden farklı olarak letgo, yapay zeka ve fotoğraf tanıma teknolojisiyle ikinci el eşya alım satımını çok kolay ve zahmetsiz hale getirdi. Akıllı telefonlar için özel olarak geliştirilen letgo’nun sahip olduğu teknoloji ve kullanıcısına sunduğu kolaylık, popülerliğinin artmasında anahtar rolü oynadı. letgo’nun otomatik ürün tanıma ve kategorize etme teknolojisi sayesinde kayak takımından diz üstü bilgisayara kadar her türlü ürünü listelemek için sadece bir fotoğraf çekmek yeter hale geldi. Bu teknoloji ile letgo, bugüne kadar günlük 1,3 milyon, toplam ise 400 milyon ürün fotoğrafını otomatik olarak tanımlandığı açıkladı.

Çalışan sayısı 165’e ulaşan şirket ayrıca, letgo’da alışveriş yapan kullanıcıların uygulamanın sohbet özelliğini kullanarak birbirlerine halihazırda 3 milyar mesaj gönderdiğini, günlük mesaj sayısının 9 milyona ulaştığını belirtti. Bu özellik sayesinde kullanıcıların kişisel telefon numaralarını paylaşma gerekliliği ortadan kalkıyor veya kullanıcılar uzun süren e-posta gönderme ve bekleme sürecine katlanmak zorunda kalmıyor. Alıcılar ve satıcılar, birbirlerinin letgo profilini kolaylıkla görüntüleyerek, profillerde önceki ürün listelemelerinin yanı sıra, diğer kullanıcılara ilettiği yorumlar ve puanları görebiliyor.

letgo kurucu ortağı Alex Oxenford “letgo, ‘yeni’den önce ‘ikinci el’ seçeneğini olağanüstü kolay bir şekilde akla getiriyor. İkinci el alışverişte eskiden başımızı ağrıtan durumları teknolojimizle kolaylığa çeviriyoruz ve on milyonlarca alıcı ve satıcıyı, bulundukları konumda birbirine bağlıyoruz. Tam da bu nedenle letgo, sadece iki yılda alanının en hızlı büyüyen uygulaması haline geldi” dedi.

letgo.com

Etiketler: » »
Share
2573 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+7 = ?