logo

LG Electronics, Akıllı Telefon Satışı İle Rekora Koşuyor

mh_lg_finansal_sonuclar

LG Electronics’in açıkladığı denetlenmemiş 2014 üçüncü çeyrek finansal sonuçlarına göre bir önceki yıla oranla yüzde 7.4’lük artış ve 14.54 milyar dolar konsolide gelir elde edildi. Şirket faaliyet kârı olarak 449.61 milyon dolarla 2013’ün aynı dönemine oranla iki katı kâr elde etti. LG’nin elde ettiği kazanç miktarı ise 16.8 milyon cihaz satışı gerçekleştirerek rekor kıran şirketin mobil iletişim bölümünün 2014 üçüncü çeyrekteki başarılı performansını ortaya koyuyor.

 LG Ev Eğlence Sistemleri etkili ürün gamıyla faaliyet kârını yüzde 5 artırdı 

LG Ev Eğlence Sistemleri Bölümü’nün finansal sonuçlarına bakıldığında, geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 3 daha az ve toplamda 4.59 milyar dolar gelir elde edildiği görüldü. Bunun yanında daha iyi şekilde yapılandırılan ürün gamı sayesinde geçen yılın aynı dönemine oranla faaliyet kârı yüzde 5 artarak 127.19 milyon dolara çıktı. Ayrıca LCD TV’lerin Kuzey Amerika, Avrupa, Asya ve Orta Doğu bölgelerindeki satış miktarlarının önceki yıla göre arttığı görüldü. LG’nin bu alandaki beklentisi ise, 4K Ultra HD TV’ler ve digital signage ürünlerine olan ilginin artacağı; pazarda monitör ve AV ürünlerine olan talebin ise azalacağı yönünde.

 LG Mobil İletişim Bölümü 16.8 milyon akıllı telefon satışı ile rekor kırdı

LG Mobil İletişim Bölümü 2014 üçüncü çeyrekte gerçekleştirdiği 16.8 milyon akıllı telefon satışı ile rekor kırarken önceki yıla göre yüzde 39, önceki yılın aynı dönemine oranla ise yüzde 16 daha çok ürün satışı gerçekleştirdi. 4.14 milyar dolarlık satış geliri ve faaliyet geliri olarak 163.16 milyon dolara ulaşan LG Mobil İletişim Bölümü, 2009 yılının üçüncü çeyreğinden bu yana tüm şirket tarihindeki en yüksek gelire ulaştı. Ardışık iki çeyrek dönemde yakaladığı yüksek ivmeyi sürdürmek isteyen LG Electronics G serisi ve L serisi cihazları ile rekabetin gittikçe arttığı akıllı telefon pazarındaki pozisyonunu güçlendirmeyi hedefliyor.

 Gelişen pazarlarda beyaz eşya satışları artış gösterdi

2014 üçüncü çeyrek sonuçlarında 2.84 milyar dolarlık gelir açıklayan LG Beyaz Eşya Bölümü’nde ise Kore, Avrupa, Ortadoğu ve Güney Doğu Asya gibi gelişen pazarlardaki satışların artmasına rağmen bir önceki yılın aynı dönemine oranla düşüş yaşandı. Kuzey Amerika bölgesinde yaşanan yoğun rekabet ve olumsuz döviz kuru değişimlerinin etkisiyle 50.49 milyon dolarlık faaliyet kârı elde edildi. LG Electronics, genişleyen beyaz eşya ürün gamı ve daha etkili maliyet yönetimiyle dördüncü çeyrekte bu alandaki gelirlerini artırmayı planlıyor.

 Ortadoğu ve Latin Amerika’da klima ihtiyacı arttı

LG Klima ve Enerji Çözümleri Bölümü ise açıkladığı 902.14 milyon dolarlık gelirle birlikte geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 5 azalma gösterdi. Ortadoğu ve Latin Amerika bölgelerinde artan talebe rağmen, Kore’deki ev kullanıcılarının genel klima ihtiyacının daha az olmasından dolayı 2.44 milyon dolarlık faaliyet zararı gerçekleşti. Denizaşırı satışlarla birlikte özelleştirilmiş ve çok daha üstün enerji tasarrufu sağlayan sistemlerle satışlarını artırmayı hedefleyen LG, Kore’de gittikçe büyüyen inşaat sektörünü odak noktasına alarak bu sektörle paralel olarak klima ve enerji çözümlerinde büyümeyi hedefliyor.

Etiketler: »
Share
1935 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+4 = ?