logo

Lütfi Kırdar, AIPC Kalite Standartları Ödülü’nü Kazandı

mh_lutfi_kirdar_odul

Deneyimli kadrosu ve teknolojik altyapısı ile kongrelerden fuarlara, konserlerden sergilere 1996 yılından bu yana binlerce etkinliğe ev sahipliği yapmış olan İstanbul Lütfi Kırdar, 24 Ağustos 2015 tarihinde özel bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda, AIPC – the International Association of Convention Centers Kalite Standartları denetimini başarı ile geçtiğini ve Türkiye’de ilk, dünyada da yalnızca 28 kongre merkezinin sahip olduğu AIPC Kalite Standartları Ödülü’nü aldığını müjdeleyen kurum adına TURSAB / UKTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy söz aldı.

Aldığı bu özel ödül ile İstanbul Lütfi Kırdar’ın dünyanın en iyi 28 kongre merkezi arasına girdiğini anlatan Ulusoy “Kongre turizminde kişi başı gelir 2000 – 2500 Dolar seviyelerinde. Bugün dünyada en çok kongre düzenleyen şehirlerarasında İstanbul ilk onda yer alıyor. İçinde bulunduğumuz yapı, dünyada sadece 28 merkezin sahip olduğu AIPC Kalite Standartları Ödülü’ne layık görüldü. AIPC kalite standartları denetimini başarı ile geçen İstanbul Lütfi Kırdar, kazandığı ödül ile hem Türkiye’de bir ilke imza attı hem de başarısını uluslararası alanda da göstermiş oldu. Kongre turizminde önemli toplantılara imza atan Lütfi Kırdar; sanat, kültür ve iş dünyasının tüm sorularına aynı kalitede cevap veriyor. Müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutarak, hem çevreye duyarlı hem de teknolojik anlamda dijital çağı yakalayarak gösterdiğimiz başarı neticesinde Orta Doğu, Afrika ve Balkanlarda bir ilki yakaladık. Bugünlerde Türkiye’de morale ihtiyacımız var. Bu önemli başarıyı elde ederken bizimle birlikte çalışan İstanbul Kalkınma Ajansı’na ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.

“Devir akıl teri dönemi”

Ödülün sektör adına önemine de değinen Ulusoy “Bağımsız denetim kurumu tarafından incelenen İstanbul Lütfi Kırdar; müşteri hizmetleri, tesislerin kalitesi, koruma ve güvenlik gibi toplam 10 farklı kategoride yer alan standartlarını sertifika ile tescillettirerek bu ödülü almaya hak kazandı. Şampiyon olmak zordur, ancak şampiyon kalmak daha da zordur. Kongre merkezlerinin başarılarını onaylamak ve belgelemek amacıyla endüstri temelli sertifikalandırma yapan bu program, endüstride özel olarak sunulan tek sertifika çeşidi olarak öne çıkıyor. Program standartları Müşteri Hizmeti, Operasyon ve Tesisler Kalitesi, Çalışan İlişkileri, Toplum İlişkileri, Çevre Sorumlulukları, Tedarikçi İlişkileri, Endüstri İlişkileri, Koruma ve Güvenlik, Sağlık ve Finansal Bütünlük konularını kapsayan 10 ana alanı kapsıyor. Dönem artık alın teri değil, akıl teri dönemi” dedi.

“Teknoloji üssü gibi konumlandırdık”

İstanbul Lütfi Kırdar’ın yakın zamanda özel bir teknoloji hamlesi başlattığını da anlatan Ulusoy “Başarılı firmalar şimdiden binalarını teknolojiyle daha akıllı bir hale getirmiş durumda. Şu anda 25 milyar dolar değerindeki bu pazarın 2020 yılına kadar artması öngörülüyor. En kötümser araştırmalara göre bu tarihte dünya üzerinde birbiriyle arada insan olmadan iletişim kuran makine sayısı 26 milyara ulaşmış olacak. Bu açıdan geleceği görüp bu değişimi hayata geçiren ve sektöre yön veren İSTKA ve İstanbul Lütfi Kırdar’a bir kez daha huzurlarınızda teşekkür etmek isterim. Bizleri burada yalnız bırakmadınız. Boş salonlarla başarıya ulaşmak mümkün değil. İstanbul Lütfi Kırdar tarafından, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle Küresel Turizm Merkezi İstanbul Mali Destek Programı çerçevesinde gerçekleştirilen “Dijital Çağın Küresel Kongre Merkezi: Lütfi Kırdar” projesi, getirdiği içerik ve medya yönetimi otomasyonuyla dijital devrim başlattı” dedi. Projenin sektör adına atılan çok önemli bir adım olduğunu dile getiren Ulusoy “Bu proje kapsamında; merkezimizde gerçekleştirilen panellerde karşılama, yönlendirme ve yayınlama gibi işlemler dijital ortama aktarılıyor. Dijital Çağın Küresel Kongre Merkezi: Lütfi Kırdar; projesi ile bölge turizminde çeşitliliğin artırılması, kongre turizminin tüm yıla yayılması, turizm hizmetlerinde kalitenin artırılarak dijital ortamda interaktif hizmet sağlanması hedefleniyor. Kongre turizminde sunduğu yenilikçi yaklaşımla Türkiye’de bir ilke imza atan proje, aynı anda ya da farklı zaman dilimlerinde gerçekleştirilen etkinliklerde iletişimin güçlendirilmesi, etkinlik öncesi ve sırasında medya ve içerik yönetiminin birbirine entegre bir şekilde yürütülmesi için büyük bir adım” dedi.

Etiketler: » » »
Share
2385 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+9 = ?