logo

Madencilik Endüstrisini Dönüştürecek İletişim Teknolojisi: O3b mPOWER

Ülkelerin kalkınmalarında rol oynayan en önemli sektörlerden birisi konumundaki Madencilik Sektörü, istihdam oluşturması, enerji ihtiyacını karşılaması, hizmetler, imalat ve yan sanayi sektörlerini teşvik etmesi, bölgesel kalkınmayı ön plana çıkarması ve ülkeye döviz sağlaması açısından büyük bir öneme sahip. Türkiye’de geçtiğimiz yıl 5,9 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiği belirtilen Madencilik Sektörü’nün 2022 yılında mevcut ihracatını yüzde 20 artırmayı hedeflediği ifade ediliyor.

Maden aramadan üretime, madencilik faaliyetlerinin her aşamasında kullanılabilen teknolojik gelişmeler endüstriyi hızla dönüştürürken, dünyanın dört bir yanındaki madencilik şirketleri, gelişmiş veri yönetiminin avantajlarından yararlanmaya başlıyor.

SES’in yeni iletişim sistemi O3b mPOWER ise optimal bağlantı ihtiyacının gerekli olduğu Madencilik Sektörünü dönüştürecek bir iletişim teknolojisi. O3b mPOWER, daha yüksek verim, yüksek ölçek ve esneklik sayesinde Madencilik Sektörü’ndeki mevcut ve gelecekteki bağlantı ihtiyaçlarına çözümler sağlayacak. O3b mPOWER iletişim sistemi ile SES, bulut hizmetlerini son müşteriye daha da yaklaştırabiliyor ve madencilik endüstrisinde daha önce yapılmamış bir şekilde 5G gibi unsurları desteklemek için uç bilişimi etkinleştirebiliyor.

Kısa bir süre önce çok yıllı bir anlaşma imzalayan SES ve AXESS Networks (AXESS), SES’in ikinci nesil orta dünya yörüngesi (MEO) sistemi O3b mPOWER’a odaklanan bir işbirliğiyle Madencilik Sektörü’nün dijital geçişini hızlandırdı. Anlaşma kapsamındaki Madencilik Sektörü kullanıcıları artık son teknoloji, düşük gecikmeli Onshore Energy & Mining POWERED (Karada GÜÇLÜ Enerji ve Madencilik) bağlantı hizmetinden yararlanabilecekler.

SES’in Onshore Energy & Mining POWERED hizmeti, bir uydu sisteminden elde edilebilecek en yüksek verimi sağlayacak ve şirketlere göre, uzak konumlarından bağımsız olarak AXESS’in müşterilerine özel ve taşıyıcı sınıfı ağları güvenilir bir şekilde sunacak. Bunun yanı sıra O3b mPOWER, saha başına saniyede birden fazla gigabit sunarak, AXESS müşterilerinin operasyonlarının ve iş sahalarının küresel olarak dijitalleşmesini hızlandırmasına, yeni uygulamalara ve verimliliğe erişim sağlamasının yanı sıra personel güvenliğini ve refahını artırmasını sağlıyor. SES’in ikinci nesil MEO bağlantı hizmeti, bulut hizmetlerini son müşterilere daha da yakınlaştırıyor ve madencilik endüstrisinde 5G ve IoT kullanımını desteklemek için uç hesaplamayı mümkün kılıyor.

SES’in Avrupa Ağ Satışlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Simon Gatty Saunt, geleneksel, kablo tabanlı altyapının maden sahalarında her zaman pratik bir çözüm olmadığını, uzaktan operasyonların genellikle fiber optik kablolardan veya güçlü bağlantı sağlamak için gerekli diğer mevcut geleneksel altyapılardan yoksun olduğunu söyleyerek “Bu, bir operatörün bu çözümlerden yararlanmak için düzinelerce kilometre kablo döşemesi gerekeceği anlamına gelir” dedi.

Zorlu arazi veya karayla çevrili ülkeler söz konusu olduğunda, kablo sistemlerinin madene ulaşmadan önce büyük kıyı şehirlerindeki iniş istasyonlarından birden fazla ülke ve telefon şirketi ağları üzerinden dolaşması gibi diğer potansiyel sorunları hesaba katmak gerekiyor. Bu tür sorunlar genellikle ağın çalışma süresini önemli ölçüde azaltabiliyor ve yol boyunca daha fazla hata noktası olasılığı olduğundan gecikme ekliyor.

SES’in O3b ve ikinci nesil O3b mPOWER takımyıldızları, karasal altyapının sınırlamalarının üstesinden gelmeye yardımcı olurken, taşıyıcı sınıfı, fiber benzeri, düşük gecikmeli uydu bağlantı hizmetini ihtiyaç duyulan herhangi bir yere, noktadan noktaya, doğrudan madene iletiyor. Bu fayda, gerçek zamanlı bilgilerin bulut tabanlı altyapıya etkili ve verimli bir şekilde iletilmesini sağlarken yapay zekâ veya bazı karmaşık sistemlerin uzaktan çalıştırılmasını güçlendiriyor. Taşıyıcı sınıfı O3b mPOWER bağlantısı ile, uzak sahada gerekli herhangi bir uygulamayı kullanmak mümkün.

SES’in günümüzde neredeyse tüm maden sahalarına yönelik fiber benzeri düşük gecikmeli bağlantı hizmetleri, taşıyıcı düzeyinde, buluta hazır hizmetlerin sunulmasını sağlıyor. SES’in O3b MEO fiber eşdeğeri bağlantı çözümü ayrıca bulut uygulamaları, IoT, SAP ve keşif verilerinin gerçek zamanlı aktarımı, gözetim sistemleri, video akışı ve kablosuz sensörlerin takibi dahil olmak üzere gelişmiş dijital teknolojilerin sunulmasını sağlıyor. Bu da, madencilik operatörlerinin süreçleri düzene sokup optimize ederken ve karlılığı artırırken verimlilik elde etmelerine yardımcı oluyor.

www.ses.com

Etiketler: » »
Share
307 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+5 = ?