logo

Mağazalarda Şüphe Uyandıran Kişileri Akıllı Kameralar Farkedecek

mh_sensormatic_magaza_akilli_kamera

Akıllı kameralarla, mağazalarda şüphe uyandıran kişi, davranış ve olayları anında fark etmek mümkün. Üzerindeki yazılımlar sayesinde şüpheli bir durumu anında fark ederek operatörü uyaran yeni nesil güvenlik sistemleri, hem kayıpları, hem de güvenlik maliyetlerini azaltıyor. Halihazırda kullanılan güvenlik kameraları sadece kayıt yapıyor ve operatörler bu kayıtların sadece yüzde 4’ünü izleyebiliyor. Sensormatic’in sunduğu Uzaktan İzleme Çözümleri ile ise hiç bir ayrıntıyı gözden kaçmıyor. Kameralar üzerlerindeki akıllı yazılımlar sayesinde izinsiz giriş, şüpheli bir paket ya da boş dolaşan biri anında fark edilerek Uzaktan İzleme Merkezi’ne ulaştırılıyor, operatörler gerekli önlemi anında alıyor. Erken uyarı ile pek çok olay daha gerçekleşmeden önleniyor.

Uzaktan İzleme Çözümlerini değerlendiren Sensormatic CEO’su İsmail Uzelli “Uzaktan İzleme Çözümlerimizde yeni nesil elektronik güvenlik teknolojileri, güvenlik elemanları ile harmanlanıyor, güvenlik bir üst seviyeye taşınıyor. Maliyetlerde de önemli tasarruf sağlanıyor. Mevcut sistemlere entegre edilen sistemlerin kurulumu son derece hızlı gerçekleşiyor. Ayrıca perakendeciye herhangi bir yatırım ya da operasyonel yük gelmiyor. Sistemi yönetimi ile uçtan uca bir hizmet olarak sunuyoruz” dedi.

Söz konusu sistemin kullanım alanlarına ilişkin bazı örnekleri şöyle sıralamak mümkün;

Uzaktan alarm doğrulama: Uzaktan İzleme Merkezi’ne gelen bir alarmın gerçekliğini, mevcut kamera sistemine uzaktan bağlanarak doğrulamak mümkün. Bu durum, güvenlik görevlilerinin yanlış alarmlara müdahale etmelerini engellerken, uzaktan anons imkanı ile suç gerçekleşmeden suçluyu caydırma imkanı veriyor.

Aylak dolaşan kişi: Özeliikle büyük mağazalarda sık rastlanan, belli bir bölgede amaçsız dolaşan kişiler sistemle fark edilerek, izlemeye alınıyor. Bu şekilde mağaza içi kayıp oranları azalıyor.

Sanal Devriye: Mağazanın ya da deponun kamera sistemlerine internet üzerinden erişerek, devriye hizmetini uzaktan gerçekleştirmek mümkün. Bu durum, özellikle güvenlik zaafiyeti olan yerlerin daha az riskle korunmasını sağlıyor.

Çevre Koruma: Mağazaların çevresine veya giriş noktalarına kurulan akıllı kamera sistemleri de alarm sistemi gibi hareket edebiliyor. Herhangi bir ihlal anında (izinsiz bir bölgeye giriş, uzun süreli bekleme, gibi) ilgili alarm görüntüsü Uzaktan İzleme Merkezine ulaşıyor ve operatörler tarafından etkili ve erken müdahale imkanı yaratılmış oluyor.

Yoğunluk Tespiti: Belli bir bölgede, kalabalığın sıradışı şekilde toplandığı farkedildiğinde sistem, bu uyarıyı merkezi iletiyor. Yoğunluk tespiti, mağazalarda yada süpermarketlerde yeni kasa açmak ihtiyacını önceden haber vermek açısından da kullanılabiliyor.

Uzaktan Giriş-Çıkış Yönetimi: Mağazaya yapılan giriş-çıkışlar Uzaktan İzleme Merkezi’ndeki operatörler tarafından uzaktan yönetilebiliyor. Kullanılan geçiş kontrol ve kamera sistemleri ile daha az insan gücü ile daha ekonomik ve etkili çözüm imkânları yaratmak mümkün.

http://www.sensormatic.com.tr

Etiketler: » »
Share
2103 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+2 = ?