logo

Maker Hareketi Geleceği Yazıyor

mh_maker_gorsel

İstanbul dolayısıyla da Türkiye ilk kez bir Mini Maker Faire etkinliğine sahne oldu. “Maker Faire” maker’ların şöleni, kutlaması, panayırı anlamına geliyor. Bol bol eğlence, acayip icatlar, işe yarayan ve hiç bir işe yaramayan acayip makineler, programlar, gösteriler iki gün boyunca İstanbullular’la buluştu.

Turkcell ev sahipliğinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Mini Maker Faire etkinlik alanı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv, Turkcell Genel Müdür Yardımcıları Selen Kocabaş, Tuğrul Çora ve Yiğit Kulabaş, Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça başta olmak üzere Turkcell Üst Yönetimi’ni de ağırladı.

Mini Maker Fare etkinliğine reklam dünyasının önemli ismi Levent Erden ve Young Guru Academy Kurucusu Sinan Yaman da yakın ilgi gösterdi ve maker’larla projeleri üzerine sohbet ettiler.

İzmir Fen Lisesi, Alman Lisesi, Bilkent Üniversitesi gibi Türkiye’nin dört bir yanından lise ve üniversite öğrencilerinin, sektör liderlerinin yoğun ilgi gösterdiği organizasyonda ALKEV, Şişli Terakki Lisesi, Cumhuriyet Koleji, Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Koleji gibi pek çok okul projelerini sergileme imkânı buldu.

111 ilginç proje-icat kamuoyuyla paylaşıldığı etkinlikte 150’den fazla maker, yani üretken ve yaratıcı insan çalışmalarını sergiledi. Aynı zamanda iki gün boyunca gerçekleştirilen “Maker ve Eğitim”, “Maker ve Hukuk”, “Maker ve Siyaset ve Toplum” konulu panellerde konuyla ilgili birbirinden değerli konuşmacılar deneyimlerini ve görüşlerini paylaştı.

Etiketler: » »
Share
1745 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+4 = ?