logo

MAKTEK Fuarı, Kapılarını Ziyaretçilere Açtı

Tüyap Fuarcılık tarafından Takım Tezgahları Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TİAD) ve Makine İmalatçıları Birliği (MİB) işbirliğiyle başarıyla düzenlenen MAKTEK Avrasya Fuarı 26 Eylül 2022 tarihinde Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı.

Tüm sektörlerin üretiminde kullanılan takım tezgahlarının otomotiv, havacılık, beyaz eşya, savunma sanayi, genel makine üretimi başta olmak üzere ihracatta yarattığı çarpan etkisi 2021 yılında 22 milyar USD, 2022 yılının ilk yarısında ise 12 milyar USD olarak gerçekleşti. MAKTEK Avrasya Fuarı, bu denli öneme ve katma değere sahip takım tezgahları sektörünün Avrasya’daki en büyük buluşması özelliğini elinde bulunduruyor. Bu yıl uluslararası unvanı alan fuar, katılımcı ve ziyaretçilerine altı gün boyunca bir araya getirerek yeni iş bağlantılarının kurulmasına vesile olacak. Fuarın açılış törenine MAKFED Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Dalgakıran, TİM Başkan Vekili Kutlu Karavelioğlu ve Altay Bölgesi Hükümet Başkan Yardımcısı Aleksandr Klimin de katıldı.

Bugüne kadar yapılmış en büyük MAKTEK Fuarı

26 Eylül’de kapılarını açan fuarla ilgili olarak Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü “1000’i aşkın katılımcı firma ve firma temsilciliğini ağırlayan ve 14 salonda 120.000 metrekarelik kapalı sergileme alanının tamamını kullanan fuarımız, bugüne kadar yapılmış en büyük MAKTEK Fuarı olma özelliğini taşıyor. Ticaret Bakanlığı desteğiyle hızla büyüyen MAKTEK Avrasya, ülkeler arası iş birlikleri kurmak ve ticari ilişkilerini geliştirmek isteyen firmalar için yüksek bir potansiyel barındırıyor. Fuara 105 ülkeden 70.000 civarında ziyaretçi bekliyoruz. Yerli ve yabancı iş insanlarının, katılımcı firmalarla yapacağı anlaşmalar neticesinde sektöre 2,5 milyar dolarlık bir iş hacmi yaratmayı hedefliyoruz” dedi.

Sektörün güç birlikteliği

TİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Varlık “Biz TİAD olarak MAKTEK Avrasya’nın da yüzde 60’lık alanında katılımcı olarak yer alan imalatçı ve tedarikçi üyelerimizle, çok önemli bir amaca hizmet ediyoruz: Ülkemizi bir sanayi ülkesi yapma vizyonuyla, sanayinin gücüne güç katacak olan ileri teknolojinin nabzını tutma misyonuyla buradayız. Biliyoruz ki güçlenmiş, güncellenmiş ve yenilenmiş takım tezgahlarıyla üretemeyeceğimiz hiçbir şey yok. Bunu kanıtlamak için MAKTEK Avrasya muazzam bir ortam… Dört yıl aradan sonra gelen bu yeni başlangıç, en başta; Her şeyin en iyisini hak eden güzel ülkemize ve gücünü artırmak için teknolojik yatırımı dört gözle bekleyen Türk sanayicisine hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Fuar 6 gün boyunca ziyaret edilebilecek

Takım tezgahları, metal – sac işleme makineleri, tutucular – kesici takımlar, kalite kontrol – ölçüm sistemleri, CAD/CAM, PLM yazılımları ve üretim teknolojilerine odaklanan MAKTEK Avrasya Fuarı, 26 Eylül – 1 Ekim 2022 tarihleri arasında İstanbul’da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Yoğun bir etkinlik takvimine sahip olan fuarın ilk günü, Open Design Endüstriyel Tasarım Yarışmasına sahne olurken ziyaretçiler 6 gün boyunca sanal gerçeklik deneyimi sunan MAKTEKVERSE evrenini keşfetme imkanı bulacak.

Etiketler: » » » »
Share
443 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+5 = ?