logo

Mark Barnett, Mastercard Avrupa Başkanlığına Getirildi

Mastercard Avrupa Başkanı Mark Barnett

Mastercard, Brüksel merkezli yürüttüğü Avrupa operasyonlarının başına Mark Barnett’i getirdi. Barnett, Başkanlık görevi kapsamında Mastercard’ın Avrupa bölgesindeki iş stratejileri, planlama ve başarılarından sorumlu olacak. Mastercard’ın Türkiye de dahil 53 ülkeyi kapsayan Avrupa operasyonu; perakendeciler, finansal kurumlar ve işletmelerle yapılan ortaklıklar aracılığı ile 950 milyondan fazla kişiye hizmet veriyor. Yeni görevinde Uluslararası Başkan Gilberto Caldart’a raporlayacak olan Barnett, 1 Haziran 2020’den geçerli olmak üzere de Mastercard’ın Yönetim Komitesine katılacak.

Yeni görevi ile ilgili değerlendirme yapan Barnett “Mastercard için özellikle Avrupa’da önemli bir dönemden geçiyoruz. Böyle dinamik bir dönemde, çeşitliliği yüksek bir bölgenin liderliğini yapmaktan mutluluk duyuyorum. Basit ve güvenli ödeme seçenekler sunma konusunda eşsiz bir konuma sahibiz. Hizmet verdiğimiz herkes için, tercih edilen ortak olarak konumumuzu güçlendirirken, yeni teknolojileri ve inovasyonu teşvik eden bir kültürü de geliştirmeye devam etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Mastercard, Avrupa genelinde insanlara, işletmelere ve ekonomilere güç veren gerçek bir şampiyon. İnsanların hayatlarını kolaylaştırmaya odaklanmış bir ekibe ve organizasyona liderlik etme fırsatına sahip olduğum için çok mutluyum” dedi.

Mark Barnett Kimdir?

Mark Barnett, Avrupa Başkanı olarak atanmadan önce İngiltere, İrlanda İskandinav ve Baltıklar Bölge Başkanı olarak görev yaptı. Sektöre ve insanların ödeme şekillerini değiştiren yeni teknolojilere yönelik derin bilgi birikimi, Mastercard’ın birçok ülkede başarı kazanmasında kritik bir nokta oldu. 2003 yılında katıldığı Mastercard’da Avrupa’nın yanısıra, küresel çapta da farklı roller üstlenen Barnett, bireysel bankacılık ve ödeme sektöründe 20 yılı aşkın deneyime sahip. Barnett, yıl sonunda emekli olan şu anki Mastercard Avrupa Başkanı Javier Perez’in yerini alacak. 1996 yılında Mastercard’a katılmış olan Perez, 15 yıldır yürüttüğü Mastercard Avrupa Başkanlığı’ndan önce çeşitli üst düzey görevlerde bulundu. Mastercard’daki çeyrek asra yaklaşan tecrübesinde Perez, kurduğu yıldız ekiple, ödemelerin olağanüstü büyümesini sağlarken, ödeme ekosistemindeki yenilikçiliğin desteklenmesi ve güvenin artırılması amacıyla iş dünyası, hükümetler ve düzenleyicilerle ortaklıklar hayata geçirdi.

Gilberto Caldart, Perez’in emekliliği ile ilgili olarak “Javier, yerel, bölgesel ve küresel müşterilerle güçlü ortaklıklar kurdu. Yeni pazarların açılmasına liderlik edip yönetmelik ve mevzuatlara yön verirken, maksimize edilmesini sağladı. Tüm bunlar sayesinde, Mastercard’ı Avrupa çapında gerçek bir pazar lideri haline getirirken, işleri sürekli başarı getirecek şekilde çeşitlendirdi. Arkasından muazzam bir miras bırakan Javier’e tüm organizasyonumuz adına, işimizi inşa etmek ve büyütmek için yaptığı önemli katkılardan dolayı içtenlikle teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Etiketler: »
Share
24590 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+6 = ?