logo

MasterCard, Modern Tüketicinin Analizini Yaptı

mh_mastercard_anket

8-10 Eylül 2015 tarihleri arasında Roma’da düzenlenen Dünya Perakende Kongresi’nde MasterCard, tüketicilerin nabzını tutan araştırmalarının çarpıcı sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. MasterCard’ın araştırmasından çıkan sonuçlar, perakendecilerin tüketicileri daha iyi anlamasına olanak sağlayacak.

Dijital çağın bilinçli tüketicileri meraklı, teknolojik, tutumlu, inatçı ve sadık

Modern tüketicinin anatomisini çıkarmaya odaklı MasterCard anketine göre tüketiciler günümüzde mağazalarda daha az zaman geçiriyor ve internet üzerinde daha çok araştırma yapıyor. Tüketicilerin yarısından fazlası ürün fiyatlarını öğrenmek için internette zaman geçiriyor. Ankete katılan her beş kişiden dördü, akıllı telefonlarıyla bile fiyat karşılaştırdığını belirtiyor. Modern tüketicilerin yarısı ise ihtiyaçlarını anlamayan satıcılardan hoşlanmadığını söylüyor.

Dijital çağın bilinçli tüketicileri tahminlerin aksine markalara daha sadık. Önlerinde pek çok seçenek olmasına ve eskisine nazaran daha derin araştırmalar yapmalarına rağmen sadece 4’te biri yeni bir mağazadan alışveriş yapmak istiyor. Tüketiciler genelde tanıdıkları ve bildikleri mağazaları tercih ediyor. Bu da yeni müşteriler çekmek isteyen perakendeciler için bir risk oluşturuyor.

Dünya çapında tüketicilerin %80’i mağaza içinde ve online alışverişte paralarının tam karşılığını aldığını düşünüyor. Tüketiciler için alışverişte en büyük mutluluk doğru fiyata doğru ürünü bulmak. Tüketiciler artık aradıkları ürün dışında anlık ve sürpriz kararlarla alışverişler yapmıyor. Büyük çoğunluğu aradığı ürünün stokta olmadığını öğrenince hayal kırıklığı yaşıyor. Perakendeciler için depo yönetiminin önemi bu nedenle ön plana çıkıyor.

Sosyal medya yorumlarında kolaylık ve kullanılabilirlik ön planda

MasterCard ile Prime Research, tüketicinin sosyal medyadaki anatomisini çıkarmak için 1,6 milyon sosyal medya mesajını analiz etti. Verilere göre Türkiye’nin de içinde bulunduğu Avrupa bölgesinde, dijital cüzdanlar ve uygulama içi ödeme teknolojileri yükselişte. Tüketicilerin büyük çoğunluğu, bu teknolojilerle ilgili olumlu mesajlar paylaşıyor. Sosyal medyadaki alışveriş yorumlarında ise temassız ödemeler dikkat çekiyor. Avrupa’da sosyal medya üzerinden olumlu şekilde en çok bahsedilen iki sektör eğlence ve moda. Analizlerde yeni dijital ödemelerle gelen kolaylık en olumlu yorumları topluyor. Bu teknolojilerin nerelerde kullanılabilir olduğu ise ikinci sırada bulunuyor. Ayrıca tüm dünyada alışveriş konusunda en çok yorum Twitter’da yapılıyor.

www.mastercard.com

Etiketler: » »
Share
3973 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+7 = ?