logo

Mastercard ve UPTION Arasında UPTION Kart İçin İşbirliği

Mastercard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Avşar Gürdal, UPT Genel Müdürü Hakan Özat

Mastercard ve UPTION, müşterilerinin tüm dünyada kullanabilecekleri ve kur farkından etkilenmeyen ön ödemeli temassız kartı UPTION Kart için işbirliği yaptı. UPTION ile Mastercard Ödeme Şeması’na sahip olan UPTION Kart, döviz cinsi bir hesaba bağlanarak kur farkından etkilenmeden tüm dünyada kullanabiliyorlar.

Mastercard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Avşar Gürdal, yurt dışı para transferine getirdikleri yenilik ve UPTION ile gerçekleştirdikleri işbirliğinin detaylarını anlattı. Son 20 yılda ödeme sistemlerinin kökten değiştiğini kaydeden Gürdal “Mastercard olarak teknoloji ile hayatımıza giren bu değişimlere uyum sağlayarak hem var olan iş yapış biçimlerimizi değiştiriyor hem de mevcut düzendeki işleyişlere katkı sağlamaya çalışıyoruz. Yurt dışı para transferi birçok tüketicinin ihtiyaç duyduğu temel bir finansal hizmet. Yılda yaklaşık 10 milyon kişi yurt dışına para transferi yapıyor. İş gücü mobilitesinin artması, yaşanan göçler, turizm ve e-ticaret bu artışın nedenleri arasında yer alıyor. Biz de Mastercard olarak büyüyen bu ihtiyacı adreslemek adına şirket politikamızı yeniden çizerek, bu alana yatırımlar yapmaya başladık. Yakın dönemde yaptığımız şirket satın almalarıyla bu alandaki ihtiyacı adreslemeye odaklandık. Ülkemizde kurulmuş ve uluslararası para transferi alanında faaliyet gösteren en büyük oyunculardan biri olan UPT ile bu ihtiyaca karşılık gelebilecek bir çözüm bulmak için bir araya geldik. UPT’nin ana faaliyet alanı olan global para transfer çözümlerine Mastercard çözümleri ile katma değer sağladık” dedi. UPT ile olan işbirliklerinin 3 ayrı ürünü kapsadığını kaydeden Gürdal “Birincisi ‘moneysend’; Mastercard’ın mevcut card rail’ları üzerinden karttan karta para transferi sağladığı çözümü. İkincisi ‘send crossboder’; Mastercard’ın yaptığı son şirket satın almalarıyla birlikte sunmaya başladığı hesaptan hesaba para transferi çözümü. Son olarak da ‘Uption card’; Mastercard logolu, özellikle arkasına bağladığımız para transferi çözümüyle son kullanıcının hayatını kolaylaştıracak ön ödemeli kart. Dolayısıyla bu üç hizmeti de göz önüne alırsak Türkiye’de ödeme hizmetleri ve elektronik para sektöründe yeni bir döneme giriyoruz. Sonuç olarak bu iş birliğimiz çerçevesinde kullanıcılarımıza düşük maliyet, hız ve kesin çözüm sunacak olmaktan dolayı çok mutlu ve heyecanlıyız” dedi.

UPT Genel Müdürü Hakan Özat “Global para transferinin öncü şirketlerden biri olarak, sektörün en büyük markalarından Mastercard ile yaptığımız işbirliği sayesinde gücümüzü katlıyoruz. UPT olarak teknolojiyi yakından takip ediyoruz ve dijitalleşmeyi ajandamızın ilk sırasında tutuyoruz. Uluslararası para transferi yapan kullanıcılarımıza en hızlı ve en uygun fiyatlı ürünleri sağlamak için çalışıyor, tüm yeni teknolojilerden bu amaç doğrultusunda faydalanıyoruz. Sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada UPT olarak insanların hayatlarını kolaylaştırıyoruz. Tam 13 ülkede 40’ın üzerinde banka ve ödeme kuruluşu UPT altyapısını kullanarak tüm dünyaya para transferi hizmeti sunuyor. UPT olarak; global iş ortaklarımıza 10 yıldan uzun süredir sağladığımız “as a service” hizmetimiz ile finansal inovasyona öncülük ediyoruz. Mastercard ödeme şeması ile kullanıma sunulan UPTION Kart’ın tüm dünyada TL, USD veya EUR ile harcama imkânı verdiğini anlatan Özat, “Buna ek olarak artık UPTION kullanıcıları, dünyadaki tüm Mastercard logolu kartlara para gönderimi gerçekleştirebiliyor. Ayrıca yine Mastercard işbirliği ile hayata geçirdiğimiz Cross-Border Services hizmeti ile ABD, Çin, Avrupa SEPA Bölgesi ve İngiltere’deki banka hesaplarına para gönderimi yapabiliyoruz. Bu işbirliği ile, ABD ve Çin’deki banka hesaplarına para gönderim hizmetini, Türkiye’de sağlayan ilk ödeme kuruluşu olduk. Tüm bu işbirlikleri, kullanıcılarımızın hayatını kolaylaştırıyor, dijitalleşen dünyaya adaptasyonunu sağlıyor. Ödeme hizmetleri ve elektronik para sektöründe ilkleri gerçekleştirmekten ve en önemlisi bu işbirliği ile kullanıcılarımızın hayatını kolaylaştıracağımızdan ötürü oldukça mutlu ve gururluyuz” dedi.

ABD’den Çin’e kadar para transferi

Mastercard’ın para transfer ürünü Cross-Border Services ile çalışmaya başlayan UPTION, bu sayede kullanıcıların tüm kartlara para transferi yapabilmelerinin önünü açıyor. Mastercard ve UPTION yaptıkları bu işbirliğiyle Türkiye’de ödeme hizmetleri ve elektronik para sektöründeki bir ilki gerçekleştiriyor.

Bununla birlikte, Mastercard’ın Moneysend servisi ile UPTION kullanıcılara, tüm dünyadaki Mastercard logolu kartlara para transferi yapılabilmesi imkanını sunuyor. Kullanıcılar UPTION uygulamasına girerek sadece para göndermek istedikleri alıcının adı, soyadı ve kartlarının ön yüzünde bulunan 16 haneli kart numarasıyla işlemlerini gerçekleştirebilirken, alıcı da maksimum 30 dakika içinde parasını kartında görebilir hale geliyor. Alıcı bu parayı ATM’den çekebileceği gibi, isterse kartlı alışverişlerinde kullanarak harcama yapabiliyor.

Düşük maliyet, hızlı ve kesin çözüm

Yurt dışına para gönderme işlemi banka uygulamaları ya da şubeler aracılığıyla gerçekleştirilirken birçok bilgiye ihtiyaç duyuluyor. Alıcının adı, soyadı, bankası, banka hesap numarası, ülkesi, Swift kodu gibi birçok bilgiye ihtiyaç duyulmasının yanı sıra yüksek maliyet ve işlemin gerçekleşme zamanının net olmaması bugünkü para transferi çözümlerinin zorlukları arasında. UPTION ile tüm bu sorunlar ve zorluklar ortadan kalkıyor. Mevcut çözümlere kıyasla daha düşük maliyetle ve hızlıca para transferi yapılmasını sağlayan UPTION, sürpriz maliyetleri olmaması sayesinde yurt dışı para transferi konusundaki en büyük sorun olan bilinmezlikleri de ortadan kaldırıyor.

www.mastercard.com

Etiketler: » » » »
Share
291 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+7 = ?