logo

Matt Hicks, Red Hat Başkanı ve CEO’su Oldu

Red Hat Başkanı ve CEO’su Matt Hicks

Red Hat Inc., yeni Başkanı’nın ve CEO’sunun Matt Hicks olduğunu açıkladı. Red Hat’te Ürünler ve Teknolojiler Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak görev alan Matt Hicks, Red Hat’in Yönetim Kurulu Üyesi olacak Paul Cormier’in yerine geçiyor.

Matt Hicks Kimdir?

Çalışmaların doğrudan içinde yer alan bir lider olan Hicks, şirkete 2006 yılında BT ekibindeki bir geliştirici olarak dahil oldu. Daha sonra hızla şirket içinde liderlik pozisyonlarına yükseldi ve Red Hat’in açık hibrit bulut teknolojisi lideri olarak yerini sağlamlaştırmasına katkı sağladı. Hicks, birçok sektörde hibrit bulut dağıtımlarının temeli haline gelen ve şu anda sektörün önde gelen kurumsal Kubernetes platformu olan Red Hat OpenShifti geliştiren mühendislik ekibinin en önemli üyelerinden birisiydi. O günden itibaren hibrit bulut bilişime ve Red Hat’in ürün stratejisine öncülük ediyor. Hicks, Ürünler ve Teknolojiler Kıdemli Başkan Yardımcısı görevi sırasında Red Hat’in ürün stratejisinin ve mühendisliğinin tamamından sorumluydu. Red Hat’in açık hibrit bulut stratejisi ve portföyü, Hicks’in liderliğinde müşterilerin uygulamalarını bina içindeki ortamdan çoklu buluta ve sınıra kadar her yerde geliştirebilmesini, hizmete alabilmesini ve yönetebilmesini sağlayan bir yapıya sahip oldu. Bu değişim kapsamında portföye dahil edilen yeni yönetilen bulut hizmetleri de müşterilerin bulut yerlisi uygulamaları daha hızlı geliştirmesine ek olarak yapay zeka geliştirmelerini hızlandıran yeni imkanlara, sınır bilişim kullanım alanlarından faydalanabilmelerini sağlayan ürünlere ve hibrit bulut ortamlarını kapsayan yeni güvenlik yaklaşımlarına erişebilmesine yardımcı olacak. Açık kaynak yazılımlar, BT Sektörü’nün inovasyon motoru haline geldi. 25 yıldan fazla Linux deneyimi, bilgisayar mühendisliği geçmişi, sektör vizyonu ve iş zekasıyla Hicks, açık kaynak inovasyonlarla yeni nesil BT güçlüklerini çözmek için müşteriler ve iş ortaklarıyla yaptığı çalışmalarla öne çıkıyor.

2020’de Başkan ve CEO olan Cormier’in de Red Hat’te 21 yıllık kariyeri bulunuyor. Bu süre içinde şirketin açık hibrit bulut stratejisini ileriye taşıyan Cormier, Red Hat’in portföyünün açık kaynak inovasyonlarını temel alan eksiksiz ve modern bir BT paketi haline gelmesinde büyük rol oynadı. Red Hat Linux’u ücretsiz indirilebilen bir işletim sisteminden Red Hat Enterprise Linux (RHEL) ile abonelik modeline dönüştürmesi ise büyük fark yarattı. Cormier’in öncülüğünde Red Hat’in sektör lideri konumu daha da güçlendi ve bugün hibrit bulutun ve modern BT’nin merkezinde yer alan açık inovasyonun gerçekleşmesini sağladı. Fortune 500 şirketlerinin yüzde 90’ınına güç veren ve 2022’de dünya çapında 13 trilyon dolar değerinde gelir imkanı yaratan RHEL, sektörün öncü kurumsal Linux platformu olma özelliğini taşıyor. Açık hibrit bulutun temelinde bulunan RHEL ile Red Hat kurumsal BT’nin geleceğini oluşturuyor.

Sektör bugünkü haline gelmeden önce Cormier açık hibrit bulut vizyonunun öncülüğünü üstlenerek müşterilere uygulamalarının tamamını herhangi bir yerde, herhangi bir altyapıda, sınır bilişimden yalın fiziksel sunucuya kadar birçok yerde ve genel bulutlarda ortak ve daha tutarlı bir şekilde sunma esnekliğini sağladı. Yönetim Kurulu Üyesi olarak müşterilere bu vizyonu sunmak için çalışmalarına devam edecek. Cormier, bu yeni görevinde Red Hat’in strateji kaynağı ve önemli bir danışmanı olacak. Ayrıca Red Hat’in ölçeğini büyütmeye ve açık hibrit bulut mimarilerini oluşturmak için müşterilerin açık kaynak teknolojisini daha hızlı benimsemesine odaklanmaya devam edecek. Red Hat’te 26’dan fazla satın alıma öncülük eden Cormier, Red Hat’in ilerleyen dönemlerdeki birleşme ve satın alma stratejisine liderlik edecek. 2019’da IBM tarafından satın alındığından beri Red Hat’in pazardaki tarafsızlığını korurken büyümesine ve hızlanmasına büyük ölçüde yardımcı olan Cormier, yeni görevinde IBM Başkanı ve CEO’su Arvind Krishna ile birlikte çalışmaya devam edecek. Hem Cormier hem de Hicks, Krishna’ya bağlı olacak.

Red Hat Başkanı ve CEO’su Matt Hicks, konuyla ilgili olarak “Red Hat’e katıldığım ilk günden beri açık kaynağın ve misyonumuzun bir parçası olmak bana heyecan veriyor. Red Hat’in yeni Başkanı ve CEO’su olduğum için çok mutluyum ve enerji doluyum. Sektörümüzde faaliyet göstermek daha önce hiç bu kadar heyecanlı olmamıştı. Red Hat’in önündeki fırsatlar da çok büyük. Kollarımı sıvamaya ve açık kaynak teknolojisinin gerçekten dünyanın potansiyelini açığa çıkarabileceğini kanıtlamaya hazırım” dedi.

Red Hat Yönetim Kurulu Üyesi Paul Cormier “Matt gerçek bir Red Hatli ve bu rol için en doğru kişi. Yaptığımız işin farklı alanlarındaki deneyimleri sayesinde şirketi büyütmek ve açık hibrit bulut liderliğine devam etmek için birlikte en iyi şekilde nasıl çalışabileceğimiz konusunda önemli ve kapsamlı bilgilere sahip. Ürün stratejimizi de çok iyi anlıyor ve sektörün gittiği yeri en doğru şekilde görebiliyor. Yönetim Kurulu Üyesi olarak müşterilerimizle, iş ortaklarımızla ve Matt’le yeni şekillerde çalışacağım için mutluyum. Açık kaynak teknolojisi üzerine kurulu bir hibrit bulut platformuyla müşterilerin inovasyonu ilerletmesine yardımcı olmaya odaklanıyorum. Açık kaynak teknolojisinin inovasyonlara en fazla faydayı sağladığı artık herkesin kabul ettiği bir gerçek. Bu yüzden gelecek açık kaynak teknolojisi üzerine inşa edilecek ve Red Hat de orada olacak” dedi.

IBM Başkanı ve CEO’su Arvind Krishna “Red Hat, açık kaynak ve hibrit bulut imkanlarıyla müşterilerimizin teknoloji stratejisinde büyük rol oynuyor. Matt, Red Hat’in tüm portföyüne yönelik kapsamlı deneyimi ve teknik bilgisi sayesinde büyümeye ve yenilikçi, sektör lideri yazılımlar geliştirmeye devam eden Red Hat’in ideal lideri olarak öne çıkıyor” dedi.

www.redhat.com/en

Etiketler: » »
Share
409 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+2 = ?