logo

Media Summit Türkiye, Medya ve Akademi Dünyasını Buluşturdu

Reklamcılık Vakfı Başkanı Lize Karaboğa, Reklamverenler Derneği Başkanı Ahmet Pura

Reklamcılık Vakfı tarafından Reklamverenler Derneği işbirliğiyle düzenlenen Media Summit Türkiye etkinliği İstanbul Zorlu PSM’de başladı. İki gün sürecek zirvede, medya planlama ve satın alma ajansları ile reklamverenler, medya kuruluşları ve akademik dünya temsilcileri buluştu. Bu yıl “Medya 4.0” ana temasıyla düzenlenen Media Summit Türkiye’nin ilk gününde açılış konuşmasını Reklamcılık Vakfı Başkanı Lize Karaboğa ve Reklamverenler Derneği Başkanı Ahmet Pura yaptı.

Lize Karaboğa: Misyonumuz eğitim…

Reklamcılık Vakfı ile ilgili bilgi veren Lize Karaboğa “Vakfımız 2000’li yıllarda, STK’lar arasında misyonu eğitim olan tek tüzel yapı olarak kuruldu. Yaratıcı yetenekleri keşfedip, eğitim yoluyla pazarlama ve iletişim sektörünün tüm kanatlarına kazandırmayı amaçlıyoruz. Yani sadece ajanslar için değil, medya, marka, reklamveren ve tüm sektöre yönelik çalışmalar yapıyoruz. Sertifikalardan yüksek lisans programına, konferanslardan yayınlara, staj ve işe yerleştirmeye varana kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteriyoruz. Kucaklayan, üretken bir aileyiz. 4 yıl önce medya planlama alanına yönelik bir etkinlik yapmak, medya ajanslarını da içerecek şekilde eğitim portföyünü genişletmek üzere yola çıktık. Medya planlama ve satın alma ajansları bize büyük ilgi gösterdi, destek verdi. Ev sahibi olarak yanımızda oldu. Hepsine yürekten teşekkür ediyorum. Media Summit’in ülkemizin tek özgün içerikli, medya planlama etkinliği olmasından gurur duyuyoruz” dedi.

Ahmet Pura: Reklam ve medya dünyası ekonomi için yaşamsal role sahip

Reklamverenler Derneği Başkanı Ahmet Pura, medya ve reklam sektörlerinin gelişimini her yıl istikrarlı adımlarla sürdürdüğünü belirterek “Medyayı düşünenleri, planlayanları, yönetenleri ve markaları bu zirvede buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz. Ekonomi için yaşamsal bir role sahip olan reklam ve medya dünyasını daha iyi anlamak, sektörümüzün bugün geldiği noktaya tanık olmak, yaşanan değişimin getirdiği fırsatları zamanında değerlendirmek, iş yapış biçimlerini derinden etkileyen ve dönüştüren yeni trendleri anlamak için bir araya geldik. Ülkemizde medya harcamaları 7.6 milyar TL seviyesine ulaştı. 2017 yılını sektörün daha da büyümesi için “her şeyi konuşma yılı” ilan ettik. Bu anlamda, sektörel bütünleşmeyi önemsiyoruz. Önümüzdeki dönemde sektör derneklerinin birleştiği Reklam ve İletişim Federasyonunun kurulması için görüşmelere başlayacak ve eğitim konusunda da öncü çalışmalar yapacağız” dedi.

Farklı yaklaşımlar ve trendler…

Etkinlik kapsamında iki gün boyunca toplam 25 oturumda 64 konuşmacı medya planlamanın sağladığı katma değerlere kendi uzmanlık açıları ile dikkat çekiyor. Etkinlik kapsamında düzenlenen panel, söyleşi ve konferanslarda alanında uzman isimler sektörün ortak gündem maddelerini ve yakın gelecekte bu sektörlere yön verecek olan trendleri ele alıyor. Farklı yaklaşımları barındıran ve bir düşünce zenginliği üretmesi amaçlanan Media Summit 2017’de “Media 4.0” kavramı, tüm medya spektrumunda markanın güvenliği, içerik geliştirme ve veri odaklı planlama eksenlerinde tartışılıyor. Etkinliğin ilk günkü konuşma, panel ve oturumları arasında “Dijital Riskler” “Datanın Gücünü Programatik ile Keşfetmek”, “Data Odaklı Planlamaya Doğru”, “Hayran Kültürü”, “Omnichannel”, “Performans Pazarlama” ve “Medya Tüketim Alışkanlıklarında Değişim” başlıkları bulunuyor. Media Summit Türkiye’ye yurtdışından katılan konuşmacılar arasında Bethan Crockett, Maria Darmi, Dimitrios Maniatis gibi uzmanlar da yer alıyor.

Etiketler: » » » »
Share
2498 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+9 = ?