logo

Mediatek, Helio Yonga Seti Ailesinin Yeni Üyesi Helio P22’yi Tanıttı

MediaTek, uygun maliyet avantajını, yüksek performans ve enerji verimliliği ile birleştiren Helio yonga seti ailesinin yeni üyesi Helio P22’yi tanıttı. İşlemci, uygun fiyatlı orta segment mobil cihazların, tüketicilerin yüksek fiyat etiketli akıllı telefonlardan beklemeye alıştığı özellikler sunmasını sağlıyor.

MediaTek Helio ailesinin ses getiren ilk üyesi P60’ın başarısını takip eden ve 12nm işlemcilerin, ilk kez orta segment akıllı telefonlarda kullanılabilmesine olanak sağlayan işlemci, daha önce tanıtılan P60, P23 ve P30 yonga setleriyle birlikte uygun maliyetli akıllı telefon üreticileri için geniş bir seçenek yelpazesi ifade eden bir ürün portföyü oluşturuyor.

İşlemci, Yapay Zeka deneyimi, yüksek kalitede fotoğraf çekimi, üst düzey bağlantı gücü gibi özellikleri, daha da uygun bir maliyetle sunuyor ve yüksek performans, düşük fiyat etiketi olarak özetlenen Yeni Premium segmentini daha da genişleterek teknolojiye erişimi kolaylaştırıyor.

P60 ile başlayan Helio yonga seti ailesinin gördüğü ilginin, tüm beklentilerin ötesinde gerçekleştiğini belirten MediaTek Kablosuz İletişim İş Birimi Genel Müdürü TL Lee “Müşterilerimizin giderek artan ilgi ve talebi, orta segment üzerine odaklanma kararımızın ne kadar isabetli olduğunu gösteriyor. Müşterilerimiz, olağan üstü ürün özelliklerini uygun maliyetle sunmamızı takdirle karşılıyor” dedi. Lee, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çift kamera ve yüksek fotoğraf kalitesi, Yapay Zeka uygulamaları ve ileri düzey enerji verimliliği desteği sunan Helio P22, üst segment özelliklere uygun fiyatlı erişimde çıtayı yeni bir noktaya çekiyor. Yeni Helio P22 yonga setinin, artan tüketici ilgisini avantaja çevirmek isteyen akıllı telefon üreticilerini MediaTek müşterisi yapacağına inanıyoruz” dedi.

Android akıllı telefonlar için TSMC 12nm FinFET teknolojisiyle üretilen işlemci, MediaTek’in CorePilot teknolojiyle yüksek performans ve düşük enerji tüketimi sunuyor. İşllemci, aynı zamanda, yüksek kalite fotoğraf çekim özelliklerini, 4G teknolojisi kullanan sim kartlar için benzersiz bağlantı gücüyle birleştiriyor. Yonga setinde kullanılan 8 çekirdekli Arm Cortex A53 işlemciler, 2.0 GHz’a kadar hız sunabiliyor, sürdürülebilir yüksek CPU performansını, düşük enerji tüketimiyle bir arada sunuyor.

İşlemci, akıllı telefon kullanıcılarına gücünü MediaTek’in NeuroPilot teknolojisinden alan Yapay Zeka uygulamalarını, uygun maliyetle kullanma faydası da sağlıyor. Bu Yapay Zeka uygulamaları arasında yüz tanıma, akıllı fotoğraf albümü ve hem tek, hem de çift kamera için çekim alanı derinliği gibi özellikleri de içeriyor.

İşlemci, 30 FPS hızda 13 + 8 megapiksel çift kamera desteği sunuyor. Buna ek olarak 20:9 HD+ (1600 x 720) ekran desteği, tam ekranlı, güzel tasarımlı orta segment akıllı telefon üretiminin de önünü açıyor.

Seri üretim sürecinde olan işlemcinin 2018 yılı ikinci yarısı itibarıyla tüketiciye ulaşan nihai ürünlerde yer almaya başlaması ön görülüyor.

www.mediatek.com

Etiketler: » » » »
Share
1794 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+7 = ?